SwArOn

Uzman
@Caner Uncu için kısa bir ürün testi yaptım. Detaylı veya oyun testi yapma imkanım yok çünkü direkt normal internetim kötü bu yüzden sadece hız, ping ve mesafe testi yapabildim.
Kasam ile modem arası 3.5 metre, 1 duvar var. İnterneti kimse kullanmıyorken testi yaptım sadece 2 Wi-Fi kamera bağlı bir etkisi olmaz diye düşünüyorum.
Kablo ile bağlantı:

kablo.webp

T2U Plus 2.4GHz bağlantı:

3m1duvar.webp

T2U Plus 5GHz bağlantı:

3m1duvar5g.webp

Ekstradan depodaki HP 15af110NT notebook ile de test ettim. Modem ile arası 3.5m dikey, 3M yatay konumda 1 duvar(zemin) bulunuyor.
Notebook Wi-Fi:

HPlaptopbasic.webp

t2uplusdepo.webp

T2U Plus 5GHz bağlantı:

t2uplusdepo5g.webp

Anten ayarı yapmadan direk dik konumda test ettim büyük ihtimal yapılırsa yine etki eder evdeki modem için antenleri özellikle ayarlamıştık çünkü üst katlara gitmesi için. Uzun süreli kullanım kopma testleri vs. yapma imkanım yok. Almak isteyenler için ufak bir faydası dokunur belki.

Wi-Fi tarafında kötü sonuçlar alınmış, gerçekten çok kötü. T2U Plus fark ettirmiş. Lakin daha detaylı testler olabilirdi, PingPlotter mesela. Yine de eline sağlık, temel olarak fena değil.

Wi-Fi tarafında kötü sonuçlar alınmış, gerçekten çok kötü. T2U Plus fark ettirmiş. Lakin daha detaylı testler olabilirdi, PingPlotter mesela. Yine de eline sağlık, temel olarak fena değil.

Haklısınız fazla temelden bir test yaptım gelen internet normalde 1 eve gelen VDSL hattının 3 eve dağıtılmış hali olduğu için sabit bir paket kaybı var internette. Yüzeysel olarak bir oyun testi bile yapamamamın sebebi internetin kökten kötü olması. Ben biraz cihazın sinyal mesafesi, çekim gücünü vs. test etmiş gibi oldum açıkçası.

@Caner Uncu için kısa bir ürün testi yaptım. Detaylı veya oyun testi yapma imkanım yok çünkü direkt normal internetim kötü bu yüzden sadece hız, ping ve mesafe testi yapabildim.
Kasam ile modem arası 3.5 metre, 1 duvar var. İnterneti kimse kullanmıyorken testi yaptım sadece 2 Wi-Fi kamera bağlı bir etkisi olmaz diye düşünüyorum.
Kablo ile bağlantı:

Eki Görüntüle 174659

Eki Görüntüle 174660

T2U Plus 5GHz bağlantı:

Eki Görüntüle 174661

Ekstradan depodaki HP 15af110NT notebook ile de test ettim. Modem ile arası 3.5m dikey, 3M yatay konumda 1 duvar(zemin) bulunuyor.
Notebook Wi-Fi:

Eki Görüntüle 174664

Eki Görüntüle 174666

T2U Plus 5GHz bağlantı:

Eki Görüntüle 174668

Anten ayarı yapmadan direk dik konumda test ettim büyük ihtimal yapılırsa yine etki eder evdeki modem için antenleri özellikle ayarlamıştık çünkü üst katlara gitmesi için. Uzun süreli kullanım kopma testleri vs. yapma imkanım yok. Almak isteyenler için ufak bir faydası dokunur belki.

Hocam modem olarak ne kullanıyorsan sorun ondan kaynaklanıyor bir engelle karşılaştığında hızı fazlasıyla kesiyor bende TD 9970 V3 modem var onu köprü moduna aldım ve OpenWrt kurduğum Xiaomi AX3000T yi ana cihazım yaptım SQM paketini kurdum 75/10 Mbit internet paketim var test cihazım Samsung A6+ 2018 router salonda telefonda evin diğer ucundaki yatak odasında ev 80m² ve 4 tane duvar var bunlarda hız ve bufferbloat sonuçlarım.