ejderfunk

Başarılı
Ortalama 6-7 yıldır TP-Link Archer VR200 VDSL2 modem kullanıyorum ama şöyle bir sorunum var: 75Mbps hızım var. Birkaç modem denedim o modemlerde ortalama 71Mbps hız alabiliyorum ama bu modemde en fazla 58Mbps hız alabiliyorum. Bu modemi hala kullanmamın sebebi ise oyunlarda ping değerlerinde oynama olmuyor çok stabil. Ama diğer denediğim birkaç modem de ping yükselmeleri oluyor ve bu da oyun zevkini baltalıyor. Benim yardım almak istediğim konu ise acaba bana gerçek hızımı verebilmesi için bir ayar vs. var mı modem de? Hat değerlerim görsel olarak aşağıda paylaştım.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.webp
    Ekran Alıntısı.webp
    9,8 KB · Görüntüleme: 94
Downstream SNR Margin ideal değerin altında, nedeni bu. SNR Margin, bağlantı stabilitesini sağlar. Bir de orta seviyede hat zayıflaması var.

İdeal değer 8.0 dB ve üzeridir.

Ama diğer modemler daha fazla download hızı veriyor hat zayıfsa onlarda aynı seviyede vermez miydi?
Download hızı ile SNR Marjı aynı değildir hocam. Şu an SNR Marjınız ideal seviyenin altında. Hat zayıflaması ise sinyali ifade eder.

Ama diğer modemler daha fazla download hızı veriyor hat zayıfsa onlarda aynı seviyede vermez miydi?
Bir de kopmaların bir diğer sebebi ise aldığınız hız. Hattınız o hızı kaldırmıyor olmalı.

Download hızı ile SNR Marjı aynı değildir hocam. Şu an SNR Marjınız ideal seviyenin altında. Hat zayıflaması ise sinyali ifade eder.

Bir de kopmaların bir diğer sebebi ise aldığınız hız. Hattınız o hızı kaldırmıyor olmalı.
inan hocam internetimde en ufak kopma ping sorunu yok bu modemle. sadece düşük download alıyorum. diğer modemlerde download yüksek ama ping yükselmeleri oluyor anlamadım gitti.