TP-Link Deco E4 Mesh sistemi mi yoksa anakart Wi-Fi kartı mı alınmalı?

vinisal

Becerikli
Arkadaşlar, Ethernet kablosu çekme imkanım yok, bu seçeneği baştan eleyelim. Bunun dışında Powerline adaptör, router, telefonu modem gibi kullanarak USB ile bilgisayara bağlama gibi birçok yöntemi denedim.

Ancak ya bağlantı kopmaları yaşadım ya da ping sorunu oldu. Modem uzak bir odada, bu nedenle Wi-Fi ile en hızlı ve stabil bağlantıyı nasıl sağlayabilirim?

ChatGPT, TP-Link Deco E4 mesh sistemini önerdi, bu işimi görür mü sizce? Yoksa anakarta takılan bir Wi-Fi kartı almak daha mı mantıklı olur? Önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Direkt Mesh sistemi alın. Deco E4 sahibiyim ve evde 4 adet var. Şöyle bir sistem yapabilirsin. Sadece PC için kullanılacaksa 2'li paket alın. Zaten 1 Deco cihazı öyle ya da böyle ana cihaz olacak. Çünkü modeme kablolu olarak bağlı kalacak ve modemin Wi-Fi özelliğini kapatacaksınız ki ana Deco cihazı Wi-Fi ile dağıtım yapacak. Diğer Deco cihazını da ethernet kablosu ile PC'ye bağlarsınız. Bu durumda Ana Deco cihazından diğer Deco cıhazıyla etkileşim olacak.

Direkt Mesh sistemi alın. Deco E4 sahibiyim ve evde 4 adet var. Şöyle bir sistem yapabilirsin. Sadece PC için kullanılacaksa 2'li paket alın. Zaten 1 Deco cihazı öyle ya da böyle ana cihaz olacak. Çünkü modeme kablolu olarak bağlı kalacak ve modemin Wi-Fi özelliğini kapatacaksınız ki ana Deco cihazı Wi-Fi ile dağıtım yapacak. Diğer Deco cihazını da ethernet kablosu ile PC'ye bağlarsınız. Bu durumda Ana Deco cihazından diğer Deco cıhazıyla etkileşim olacak.
Peki dediğim gibi ping sorunu olur mu? Modem ile aramda doğrudan 2 duvar var 3-4 metre mesafe var. Aynı kattayım modemle. Genellikle online oyunlar oynadığımdan kopma, kayıp veya ping sorunları olsun istemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Modeminin modeli nedir ve evin kaç m²?
zte zxhn h168 evin tam metre karesini bilmiyorum ama 4 artı 1 bir ev.

Ben de aynı konudan muzdaripim takipteyim hocam.
Hiç çözüm bulamadım hocam. Pingsiz kayıpsız ve özellikle kablosuz bir sistem arıyorum siz bir şeyler önerirseniz eğer güzel olur.

Modeminin modeli nedir ve evin kaç m²?
Ekstra modemin yanında router var onun da modeli TP Link Archer A6.

Hiç çözüm bulamadım hocam. Pingsiz kayıpsız ve özellikle kablosuz bir sistem arıyorum siz bir şeyler önerirseniz eğer güzel olur.

Maalesef hocam bana gelen öneriler Huawei B3 ile router olarak kullanılıp ordan kablolu bağlantı

Aynı şekilde mercusry mr90x ile

Son olarak halo 80x mesh sistemi deco e4 leri önermiyorlar hocam bilginiz olsun

Bunu al birini modeme kablo ile bağla geriye kalanını mesh olarak birbirine bağla.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt