Rehber TP-Link EX20v Rootlama

TP-Link EX20v TT Root işlemi için öncelikle bilgisayarınızdaki internet kablosunu modemin WAN girişine takıyoruz. Daha sonra uygulamayı açıyoruz ve Ethernet portunun ismini giriyoruz.

Uygulama otomatik olarak root kullanıcısını aktif edecek şifre belirleyecek ve TR069 (CWMP) devre dışı bırakacaktır.

Kullanıcı adı: Root şifre: Root2025. olarak giriş yapabilirsiniz.

Not: Bağlantı kurmazsa internet kablosunu çıkarıp tekrar WAN portuna takın veya kapatıp açın. Bağlantı kurmamaya devam ederse modemi sıfırlamanız gereklidir.

Elimde olan modellere işlem yapıyorum şimdilik devamı gelecektir.

Denediğim çoğu modemin yöntemi farklı o yüzden ayrı ayrı uygulama hazırladım.

Uygulama Link: https://www.mediafire.com/file/wa76kuwzq2bfs08/TPLINK-EX20v_Root_Tool.zip/file

Herhangi bir sorun yaratır mı?

Hayır hiçbir sorun oluşturmuyor sıfırladığınızda tekrardan kapanıyor root erişimi. Bu modemden sanırım olması lazım elimde bir bakayım eğer varsa paylaşırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Modemi WAN portundan PC'ye bağlayın ve bekleyin yazısında kalıyor.

Aynı marka modeme sahibim, tüm yönergeleri takip etmeme rağmen bağlantı yapılamıyor.

Hocam Modemin üzerinde Turk Telekom yazıyor zaten Turk Telekom ekipleri gelip kurulumu yapmıştı zaten diğer arkadaşlar da aynı sorunları yaşıyormuş sadece ben değil, ek'te modem fotoğrafı mevcuttur.

Modem bilgilerim;
Yazılım Versiyonu:EX20v-v2.0_240418
Donanım Versiyonu:EX20v v2 00000001
AX1800 Wireless Dual Band Gigabit VoIP Router
Model No. EX20v

Tamamdır durumu anladım. Gerekli güncellemeleri yapıp tekrardan paylaşım yapacağım.

Bende de ilerlemedi WAN portuna bağlayında dakikalarca bekledim ama sonuç yok.

Yazılım Versiyonu:
EX20v-v2.0_240418

Donanım Versiyonu:EX20v v2 00000001

Sevgili @Recep Baltaş ve @Ferdi Burak emekleriniz için teşekkürler. Yalnız bu paylaşılan Tool'un işe yaramadığını birçok kişi belirtmiş olmasına rağmen gerekli güncelleme ve düzeltmenin halen yapılmamış olması hayal kırıklığı.

Aynı şekilde.
Yazılım Versiyonu:EX20V-V2.0_240418
Donanım Versiyonu:EX20v V2 00000001

EX20V TT cihaza sahibim ve yöntem işe yaramıyor. İlgili dönüşlerinizi kısa sürede bekliyorum.

İyi Sosyaller.

Beklemeye devam ediyoruz...

Beklemeye devam ediyoruz... @Recep Baltaş @Ferdi Burak

Sorunun kaynağını tespit ettim bilgisayarımın ağ yönetimini basitleştirmek ve uygulama içerisinde çalışması için Npcap uygulamasını indirdim ve yükledim. Fakat bilgisayarımda yüklü olduğu için fark etmedim. Bu uygulama olmadan ağ yönetimi yapamadığı için işlemlerde ilerlemiyor. Gerekli güncellemeleri yapıyorum, global bir uygulama yapmaya çalışıyorum fakat her modelde işlemler farklı olduğu için süreç uzuyor. Uygulamanın çalışabilmesi için Npcap uygulamasının yüklemelisiniz.

Gecikme için üzgünüm fakat sorunsuz bir şekilde ilerlemeye çalışıyorum bu yüzden işlemler zaman alıyor.

Bahsettiğiniz şekilde gerekli uygulamayı yükleyerek root erişimini sağladım. Sayenizde Türk Telekom'un vermiş olduğu EX520 cihazına static route ekleyebildim. Bu sayede OpenWrt cihazıma bağlı olan aygıtlara farklı ip bloğu olmasına rağmen erişebiliyorum. Emekleriniz için çok teşekkürler.

Bunu uyguladığım halde yine de olmadı.

Bu araç EX20V içindi sizde 520V'de mi var? Bende iki cihaz da var. En güncel olan 520v için olduysa çok iyi.

Bunu uyguladığım halde yine de olmadı.

Ben de Npcap yükledim ama yine ilerlemedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…