TP-Link EX20v TT Root işlemi için öncelikle bilgisayarınızdaki internet kablosunu modemin WAN girişine takıyoruz. Daha sonra uygulamayı açıyoruz ve Ethernet portunun ismini giriyoruz.

1766583515163.webp

Uygulama otomatik olarak root kullanıcısını aktif edecek şifre belirleyecek ve TR069 (CWMP) devre dışı bırakacaktır.

1766583702073.webp

1766583730054.webp

Kullanıcı adı: Root şifre: Root2025. olarak giriş yapabilirsiniz.

1766583803233.webp

Not: Bağlantı kurmazsa internet kablosunu çıkarıp tekrar WAN portuna takın veya kapatıp açın. Bağlantı kurmamaya devam ederse modemi sıfırlamanız gereklidir.

Elimde olan modellere işlem yapıyorum şimdilik devamı gelecektir.

Denediğim çoğu modemin yöntemi farklı o yüzden ayrı ayrı uygulama hazırladım.

Uygulama Link: https://www.mediafire.com/file/wa76kuwzq2bfs08/TPLINK-EX20v_Root_Tool.zip/file

Hayır hiçbir sorun oluşturmuyor sıfırladığınızda tekrardan kapanıyor root erişimi. Bu modemden sanırım olması lazım elimde bir bakayım eğer varsa paylaşırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, bu işlem geri döndürülür mü, yasal olarak sorumluluk var mıdır, kaynak kodlarını paylaşabilir misiniz?
Yazılım Versiyonu:EX20V-V2.0_250731

Donanım Versiyonu:EX20v V2 00000001

Deneyenler sonuç alamamış olarak gördüm. Bir çözüm yolu var mıdır?

Merhaba, bu işlem geri döndürülür mü, yasal olarak sorumluluk var mıdır, kaynak kodlarını paylaşabilir misiniz?
Yazılım Versiyonu:EX20V-V2.0_250731

Donanım Versiyonu:EX20v V2 00000001

Deneyenler sonuç alamamış olarak gördüm. Bir çözüm yolu var mıdır?
Benim modemimde bu sürüm. Bu sürümde root işe yaramıyor. Direkt developer'in kendisi kontrol etmesi gerekecek sanırsam.

V1.0 250522 sürümlü EX520v routeri bu yöntemle rootlamıştım. Winpcap kurdum, modemi 1 kere resetledim. Program routerı anında gördü. Resetlememe rağmen ppopee bilgileri otomatik geldi nasıl geldi anlamadım.

Routerda DNS zaten kuruluyordu AdGuard DNS kullanıyordum. Ekstra olarak 1-2 şey geldi. Tpee isimli bir şey var ne işe yarıyor bilmiyorum. Yazılım güncelleme sekmesi kapalıydı o açıldı.

TP-Link İspanya sayfasında EX520v için 251020 sürümü var.

Son düzenleme:
Bu arada benim rootladığım EX520V'de de 250522 sürümü vardı.

Video çekildi, umarım bu hafta yayında olur.

Cihaz rootlandiktan sonra TTNET tarafindan Update alir mi? Eger alirsa; root erisimi gider mi?
Son olarak sormak istedigim; fabrika ayarlarina geri donunce root erisimi gider mi?

Teşekkürler.