Rehber TP-Link EX20v Rootlama

TP-Link EX20v TT Root işlemi için öncelikle bilgisayarınızdaki internet kablosunu modemin WAN girişine takıyoruz. Daha sonra uygulamayı açıyoruz ve Ethernet portunun ismini giriyoruz.

Uygulama otomatik olarak root kullanıcısını aktif edecek şifre belirleyecek ve TR069 (CWMP) devre dışı bırakacaktır.

Kullanıcı adı: Root şifre: Root2025. olarak giriş yapabilirsiniz.

Not: Bağlantı kurmazsa internet kablosunu çıkarıp tekrar WAN portuna takın veya kapatıp açın. Bağlantı kurmamaya devam ederse modemi sıfırlamanız gereklidir.

Elimde olan modellere işlem yapıyorum şimdilik devamı gelecektir.

Denediğim çoğu modemin yöntemi farklı o yüzden ayrı ayrı uygulama hazırladım.

Uygulama Link: https://www.mediafire.com/file/wa76kuwzq2bfs08/TPLINK-EX20v_Root_Tool.zip/file

Herhangi bir sorun yaratır mı?

Hayır hiçbir sorun oluşturmuyor sıfırladığınızda tekrardan kapanıyor root erişimi. Bu modemden sanırım olması lazım elimde bir bakayım eğer varsa paylaşırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni geliştireceğiniz uygulamada eğer imkanı var ise şu PlayStation'lardaki Discord erişim engelini de aşacak bir yöntemle çalışma imkanı olsa harika olur ama bendeki hayal galiba .

Discord için şu anda herhangi bir işlem yapamıyorum maalesef.

Bende EX20v'nin aşağıdaki versiyonu var

Yazılım Versiyonu:EX20v-v2.0_250731
Donanım Versiyonu:EX20v v2 00000001

Videoda olduğu gibi fabrika ayarlarına döndürüp mü yapmalyım?

Son düzenleme:
Hocam Rehber için teşekkürler. TurkNet için Telekom'un getirdiği modeme işlemi yaptım. PPPoE sayfasında 1.1.1.1 DNS ile bağlanmaya ayarladım. Evdeki tüm cihazlarda Discord ve DNS tabanlı engellenen tüm sayfalar sıkıntısız çalışıyor. Elleriniz dert görmesin.

Bu işte risk var mı? Sonuçta modem Türk Telekom'un?

Bu işlemde hata yaparsam ana menüye gremem durumum olur mu?

Olursa cihaz tuğlaya döner mi?

%100 riski olmayan bir yöntem mi?

Ayrıca roottan sonra şifre değiştirebiliyor muyum?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba aynı modele ispanya yazılımını yüklesek bir sorun olur mu?

Ben reveng yaptım programa, Turk telekomun modem güncellemesi vs yaptığı protokolü açıp uygun kod ile root kullanıcısını aktif ediyor, risk yok brick olmaz tekrar fabrika ayarlarına dönersen her şey yine eskisi gibi oluyor.
Hem root şifresini hem de admin şifresini değiştirebilirsin

Turk Telekom için pppoe kullanıcı adı şifrene ihtiyaç duyacaksın yaptıktan sonra

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…