TP-Link EX20v TT Root işlemi için öncelikle bilgisayarınızdaki internet kablosunu modemin WAN girişine takıyoruz. Daha sonra uygulamayı açıyoruz ve Ethernet portunun ismini giriyoruz.

1766583515163.webp

Uygulama otomatik olarak root kullanıcısını aktif edecek şifre belirleyecek ve TR069 (CWMP) devre dışı bırakacaktır.

1766583702073.webp

1766583730054.webp

Kullanıcı adı: Root şifre: Root2025. olarak giriş yapabilirsiniz.

1766583803233.webp

Not: Bağlantı kurmazsa internet kablosunu çıkarıp tekrar WAN portuna takın veya kapatıp açın. Bağlantı kurmamaya devam ederse modemi sıfırlamanız gereklidir.

Elimde olan modellere işlem yapıyorum şimdilik devamı gelecektir.

Denediğim çoğu modemin yöntemi farklı o yüzden ayrı ayrı uygulama hazırladım.

Uygulama Link: https://www.mediafire.com/file/wa76kuwzq2bfs08/TPLINK-EX20v_Root_Tool.zip/file

Hayır hiçbir sorun oluşturmuyor sıfırladığınızda tekrardan kapanıyor root erişimi. Bu modemden sanırım olması lazım elimde bir bakayım eğer varsa paylaşırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok uğraştırıcı değil mi? İlk yazılım çok daha pratikti.

Yeni güncelleme ile parametreleri otomatik çekme işlemi yapacağız. Modemi bağladıktan sonra verileri görebileceksiniz; fakat her modemde ve sağlayıcıda parametreler farklı olduğu için otomatik bir özelliğin işe yaramayacağını düşünüyorum. Ayrıca uygulamanın amacı, TR069 özelliği açık tüm modemlere bağlantı kurabilmesi ve parametrelerle istediğiniz bölümde (yazma izni olan) düzenleme yapabilmektir; sadece root işlemi için değildir. Elimizde bulunan modemlere daha basit yöntemlerle root işlemi yapmak için yöntemler paylaşıyoruz elimizden geldiğince.

İlk sürüm çok kararsızdı bu da öyle mi test etmem gerek ancak şimdilik fabrika ayarlarına geri dönerek çözüm buldum internetim sık sık kopuyordu. 192.168.1.1'e de giremeyince sorunun internette değil modemle alakalı olduğunu anladım ve daha önce de yaşamadığım için olayı root'a bağlayarak reset attım. Root'u kalkınca da sorunumun düzelmesi durumu kesinleştirdi. Root uygulaması biraz daha stabil hale geldiğinde tekrar dönüş yapacağım.

V1.0 250522 sürümlü EX520v routeri bu yöntemle rootlamıştım. Winpcap kurdum, modemi 1 kere resetledim. Program routerı anında gördü. Resetlememe rağmen ppopee bilgileri otomatik geldi nasıl geldi anlamadım.

Routerda DNS zaten kuruluyordu AdGuard DNS kullanıyordum. Ekstra olarak 1-2 şey geldi. Tpee isimli bir şey var ne işe yarıyor bilmiyorum. Yazılım güncelleme sekmesi kapalıydı o açıldı.

TP-Link İspanya sayfasında EX520v için 251020 sürümü var.

Siz guncellemeyi denediniz mi?