Farwynd

Gelişen
Merhaba, 20 m2 yani Wi-Fi çekim gibi sorunu bulunmayan küçük ofisimizde kabaca 3 kişi - 9 cihaz seviyesine çıktığımızda internet acayip kararsızlaşıyor. SOL 1.000 Mbps - TP-Link EX530v şeklinde bir konfigürasyonumuz var. Bazı günler 7 kişi 18-19 cihaz seviyesine çıkıyoruz ve ajans olduğumuz için sürekli download - upload durumu var. Bundan dolayı hedefimiz TP-Link ER706W cihazını alıp mevcut cihazın yerine konumlandırmak. Fakat araştırdığımda WAN kullanıcı bilgilerini bir şekilde çekebilmek için bu cihazlarda bir sorun var mı yok mu tam olarak göremedim.
1 - Sizce cihaz seçimim uygun mu?
2 - Kullandığımız bütün cihazlar Mac ve daily driver olarak kullanıyoruz dolayısıyla Linux yükleyip atraksiyonlara girmek gündelik işleri aksatacaktır. Dolayısıyla Keenetic Hopper herhangi bir cihaz ile bu sorunu kolayca halledebilir miyim diye düşünüyorum. Deneyen var mı? Sorun yaşar mıyım?

Peki arada kalması, yani bir basamak daha eklemiş olmak, internette sorun yaratır mı? Yoksa bu daha çok kablosuz internetin paylaştırılamaması hadisesi mi?
Eğer access point modunda kullanırsan yeni router için yapman gereken basit: 530v'den yeni router'a bir tane ethernet kablosu çekmek. Yeni router artık hem Wi-Fi paylaşacak hem de ethernet çoğaltacak. Ama 530v'yi aradan çıkarmak istiyorsanız PPPoE bilgilerini almanız lazım. Şunu bir deneyin:

Daha iyi bir anlatım:

Zamanında benim kullandığım video:

WAN bilgilerini başka bir forumdan bulduğum sanal makine imajını kullanarak elde ettim. Yaklaşık 1 hafta kullandık. Fakat elektrik kesildi ve elektrik geldiğinde artık internete bağlanamaz olduk. Bunun üzerine eski cihazın MAC adresini yeni cihaza kopyaladım fakat bir türlü olmuyor. Yardımcı olabilecek var mı?