Hocam merhaba. Cihaz sanırım ISS cihazı. Bende EX20v mevcut eğer arayüzü aynı ise ona göre bakıp yapabilirsiniz. Maksimum 35 cihazı etkileyen bir ayar oluyor. Ben Upload tarafında %60-70 civarı fayda alabildim, yine bufferbloat sorunum var anlık dalgalanmaları azaltmayı başardım ama download tarafına etki etmiyor.

Öncelikle modem arayüzünde QoS > Şekillendirme Grubu aktif edin. Kbps cinsinden yükleme ve indirme hızlarınızı yazıp kaydedin.

Sonra DHCP Sunucu > LAN Ayarları > Düzenle sayfasına girin. Başlangıç IP adresinin sonu 100, Bitiş. IP adresinin sonu 135 olsun.

Sonrasında QoS > Sınıflandırma sayfasına girin. Mod kısmı IP bazlı olacak. Her bir IP’ye etki edecek şekilde isim ve IP adreslerini ekliyoruz. IP adreslerinin sonunu 100’den başlatıp 135’e kadar ilerletiyoruz. Zaten 35’den fazla Sınıf ekleyemiyoruz.

En son bağlı cihazların belirlediğimiz IP aralığına düşmesi için modemi aç kapa yapıyoruz. İşlem bu kadar.

Son düzenleme:
Hocam merhaba. Cihaz sanırım ISS cihazı. Bende EX20v mevcut eğer arayüzü aynı ise ona göre bakıp yapabilirsiniz. Maksimum 35 cihazı etkileyen bir ayar oluyor. Ben Upload tarafında %60-70 civarı fayda alabildim, yine bufferbloat sorunum var ama anlık dalgalanmaları azaltmayı başardım ama download tarafına etki etmiyor.

Öncelikle modem arayüzünde QoS > Şekillendirme Grubu aktif edin. Kbps cinsinden yükleme ve indirme hızlarınızı yazıp kaydedin.

Sonra DHCP Sunucu > LAN Ayarları > Düzenle sayfasına girin. Başlangıç IP adresinin sonu 100, Bitiş. IP adresinin sonu 135 olsun.

Sonrasında QoS > Sınıflandırma sayfasına girin. Mod kısmı IP bazlı olacak. Her bir IP’ye etki edecek şekilde isim ve IP adreslerini ekliyoruz. IP adreslerinin sonunu 100’den başlatıp 135’e kadar ilerletiyoruz. Zaten 35’den fazla Sınıf ekleyemiyoruz.

En son bağlı cihazların belirlediğimiz IP aralığına düşmesi için modemi aç kapa yapıyoruz. İşlem bu kadar.
Modem arayüzünde QoS kısmını bulamadım.

Modem arayüzünde QoS kısmını bulamadım.
Hocam Türk Telekom’da 2 tane TP-Link modem 1 tane de aktif olarak kullandığım router mevcut. 3 cihazda aynı arayüze sahipti. Sizin arayüzden kişisel bilgilerinizin gözükmediği bir görsel atabilir misiniz? Belki sizin cihazda farklı olabilir.

1764181410276.webp

Başka konudaki arkadaşta EX520v var QoS paneli mevcut ama sizde gözükmüyor. Çok ilginç.