Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

outcastagne

Uzman
Arkadaşlar merhaba,

Bilgisayarımda kullanmış olduğum Wi-Fi sürücüsünün ne sayfasındaki ne de tak çalıştır olarak gelen sürücüsü verimli değil. En faydalı ve en güncel olanı Windows Update ile gelen sürücü. Benim bu sürücüyü bir şekilde INF dosyası olarak alıp arşivlemem mümkün mü? İleride format vs. atarsam diye saklamak istiyorum.

Cihaz:
TP-Link TL-WN823N(V2) | Mini Kablosuz N USB Adaptör | 300 Mbps

Çözüm
Hocam merhaba. Ben sorunu biraz araştırma yaparak hallettim. Windows bu sürücüyü kuruyor ve sıkıntı yaşamadım şimdilik. Başka arkadaşlara da yardımcı olması için yazıyorum.

1764188933861.webp

Sürücüyü yedeklemek için önce PowerShell'i açıyoruz. Ardından dism /online /get-drivers /format:table yazıyoruz. Karşımıza çıkan sonuçlardan sürücünün oem ismini bulacağız. Ben üretici, tarihi ve sürümünden buldum.

1764189399717.webp

Sonra yedeklemek istediğimiz bir klasör oluşturuyoruz. Dosya yolunu ve oem adını kopyalayıp aşağıdaki koda yapıştırıyoruz. Enter tuşluyoruz ve işlem tamam.

pnputil /export-driver "[I][U][B]oem dosyasının adı[/B][/U][/I]".inf [B][I][U]"dosya lokasyosunu"[/U][/I][/B]

1764189821998.webp
Arkadaşlar merhaba,

Bilgisayarımda kullanmış olduğum Wi-Fi sürücüsünün ne sayfasındaki ne de tak çalıştır olarak gelen sürücüsü verimli değil. En faydalı ve en güncel olanı Windows Update ile gelen sürücü. Benim bu sürücüyü bir şekilde INF dosyası olarak alıp arşivlemem mümkün mü? İleride format vs. atarsam diye saklamak istiyorum.

Cihaz:
TP-Link TL-WN823N(V2) | Mini Kablosuz N USB Adaptör | 300 Mbps
Donanım kimliğini atar mısın?

Son düzenleme:
Hocam şu anda mobildeyim o yüzden atamıyorum. İnternette aramak yerine Windows Update sürücüsünü yedeklemek istiyorum.

Hocam şimdi paylaşıyorum.

USB\VID_2357&PID_0109&REV_0200
USB\VID_2357&PID_0109
Güzel, şimdi mevcut sürücünün sürümünü paylaşır mısın?

Hâlihazırda kurulu sürücünün sürümü nedir?

Hocam merhaba. Ben sorunu biraz araştırma yaparak hallettim. Windows bu sürücüyü kuruyor ve sıkıntı yaşamadım şimdilik. Başka arkadaşlara da yardımcı olması için yazıyorum.

1764188933861.webp

Sürücüyü yedeklemek için önce PowerShell'i açıyoruz. Ardından dism /online /get-drivers /format:table yazıyoruz. Karşımıza çıkan sonuçlardan sürücünün oem ismini bulacağız. Ben üretici, tarihi ve sürümünden buldum.

1764189399717.webp

Sonra yedeklemek istediğimiz bir klasör oluşturuyoruz. Dosya yolunu ve oem adını kopyalayıp aşağıdaki koda yapıştırıyoruz. Enter tuşluyoruz ve işlem tamam.

pnputil /export-driver "[I][U][B]oem dosyasının adı[/B][/U][/I]".inf [B][I][U]"dosya lokasyosunu"[/U][/I][/B]

1764189821998.webp

Çözüm

Eki Görüntüle 205651

Eki Görüntüle 205655

Eki Görüntüle 205657
Bu da bir yöntem ama daha kolayı var.

Microsoft Update Catalog sitesine girip donanım kimliğini sağ üstte arattığında sana Microsoft'un sunduğu driver'lar listenecektir.

Sürüm numaranı istememin sebebi, hangi sürücüyü yedekleyeceğin idi.

1.webp

Ardından sürüm numaranı bulduğun driver'ı tek tuşla kolaylıkla indirebilirsin. Format, .cab şeklinde ama açıldığında sürücünün dosyalarına ulaşabilmektesin.

Donanım kimliği "USB\VID_2357&PID_0109&REV_0200" ve sürüm numarası "1030.52.731.2025" olan sürücüyü buraya tıklayarak kolaylıkla indirebilir ve yedekleyebilirsin.

2.webp

3.webp