fawaver

Uzman
Merhaba arkadaşlar,

Son zamanlarda yaşadığım bir sorunu sizinle paylaşmak ve çözüm önerilerinizi almak istiyorum. Modemimdeki ADSL ışığı günlük kullanım sırasında zaman zaman kesiliyor. Ancak, Battlefield 2042 veya CS2 gibi Online oyunlara girdiğimde özellikle akşam vakitlerinde bu kesintiler çok daha sık yaşanıyor. Neredeyse her 5 dakikada bir ADSL ışığı ve internet ışığı sönüyor, ardından ADSL ışığı yavaş yavaş tekrar yanıyor ve internet de geri geliyor.

Bu sorunu çözmek için neler yapabilirim? Yaşadığım sorunla ilgili bazı ek bilgiler:

1. Modem Model No: VC220-G3U
  2. İnternet Servis Sağlayıcım: TTNET
  3. Kablolar: Dış kablolar sağlam, bağlantı kablolarım yeni ve modem güç kablom orijinal ve sağlam.
  4. Modem Resetleme: Modemi resetledim ve fabrika ayarlarına döndürdüm, ancak sorun devam ediyor.
  5. Zaman Dilimi: Farklı zaman dilimlerinde test ettim, özellikle akşam saatlerinde sorun daha sık yaşanıyor.
  6. ISS'nin Yanıtı: TTNET sorunun binada olduğunu söylüyor, fakat binada bu sorunu yaşayan tek kişi benim.
  7. Hat Değerlerim: Aşağıda hat değerlerimin fotoğrafını paylaşıyorum.
Sorularım:
  1. Bu tür kesintiler modem kaynaklı olabilir mi?
  2. Bu hat değerleri normal mi, yoksa burada bir sorun gözüküyor mu?
  3. Benzer sorunlar yaşayan veya bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşların tavsiyeleri nelerdir?
Özellikle oyun oynarken yaşadığım bu kesintiler oyun deneyimimi olumsuz etkiliyor. Yardımlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler!

resim_2024-06-15_195342275.webp

Allah'ım sen bizi bu lanet modemin şerrinden muhafaza eyle!

Bu modemin zaten sakat bir modem elinizde varsa başka bir modem ile deneyin isterseniz.

Bende de var aynısı şu an bende arada kesilme sorunu yaşıyorum.

O modem sorunlu ama senin hat değerlerinde kötü hat zayıflaman yüksek iç tesisatını yenile düzelmezse port değişikliği talep et.

O modem sorunlu ama senin hat değerlerinde kötü hat zayıflaman yüksek iç tesisatını yenile düzelmezse port değişikliği talep et.
Hat değerlerinin kötü olduğunu hangi değerlere bakarak anlıyorsun? Ben modem arayüzünü okumayı , değerlendirmeyi bilmiyorum burada hangi değerlere bakmam lazım? Bilgilendirebilirsen çok mutlu olurum.