Konu Başlıkları Gizle
Ethernet IP adresini aşağıdaki gibi ayarlayın:
Sonrasında tarayıcıdan
Araştırmalarım sonucu daha güncel bir FW sürümünün de olduğunu gördüm:
Arayüz:
Not: Admin şifresi belirledikten sonra 192.168.1.1/superadmin
Güncelleme:
Superadmin'de ek olarak bu ayarlar çıkıyor:
Araştırmalarım sonucunda bazı ayarların ne işe yaradığını öğrendim:
İspanyol bir kullanıcının mesajı:
Cihazın FW sürümünü
Config Decrypt
Anahtar mantığı netleşti:
Demek ki doğru key = base_key XOR 0x019DE620 (tekrarlandığında 8 byte’a tamamlanmış hali).
Bu key ile DES-ECB yapıldığında conf.bin çözülmeli.
Benim önerim:
Kod:
IP adresi: 192.168.1.2
Alt ağ maskesi: 255.255.255.0
Varsayılan ağ geçidi: 192.168.1.1
Sonrasında tarayıcıdan
192.168.1.1 IP adresi ile arayüze girebilirsiniz:
Kod:
Firmware Version: 0.2.0 3.0.0 v6066.0 Build 230515 Rel.21108n
Hardware Version: XGZ030 v1.0 00000000
Araştırmalarım sonucu daha güncel bir FW sürümünün de olduğunu gördüm:
Kod:
Firmware 0.3.0 3.0.0 v6066.0 Build 230915 Rel.34913n
Arayüz:
Not: Admin şifresi belirledikten sonra 192.168.1.1/superadmin
406 Not Acceptable hatası veriyor. Sıfırlayıp tekrar deneyeceğiz.Güncelleme:
Superadmin'de ek olarak bu ayarlar çıkıyor:
Ayarlar
Araştırmalarım sonucunda bazı ayarların ne işe yaradığını öğrendim:
- H: Huawei
- Z: ZTE
- F: Fiberhome
- (Diğer iki mod ise tanımlanmamış)
İspanyol bir kullanıcının mesajı:
Neyse, sonunda birkaç ay bekledikten sonra CiudadWireless’tan satın aldığım TP-Link XGZ030 ONT cihazı elime geçti.
Şimdiye kadar yapabildiğim tek şey, bağlantı IP’sini orijinalinden değiştirip 192.168.1.15 yapmak oldu; çünkü orijinal IP, router’ımdaki adresle çakışıyordu.
Konuya katkı olarak, ONT’nin GPON SN (seri numarası) yapılandırmasıyla ilgili şunu söyleyebilirim: Benim kullandığım Digi modelinde (Zyxel), HEX formatını seçmem ve başına “ZYWN” (ASCII kısmı) eklememem gerekti.
ZYWN’yi dahil ettiğimde, GPON SN’nin tamamı metin kutusuna sığmıyordu. Başta tüm karakterleri girmeye gerek olmadığını düşündüm ama bu şekilde ONT kayıt olamıyordu. Sadece etikette ya da Digi kullanıcı sayfasında yazan GPON SN’yi, baştaki ZYWN olmadan, saf HEX formatında girdiğimde cihaz başarıyla kaydoldu.
Basit bir ayrıntı olabilir ama belki birilerinin gereksiz yere uğraşmasını engeller diye paylaşıyorum. Umarım faydası olur.
OLT modu yalnızca “Normal Mode” ya da “H” (benim durumumda) olabilir. Forumlarda bulduğuma göre OLT modları şöyle tanımlanmış:
Benim cihazımda senkronizasyonu sağlayanlar sadece “H” ve “Normal Mode”. Aralarında fark göremediğim için, OLT ile gerekli parametrelerin alınması için yapılan müzakereyi kullanan **“Normal Mode”**da bıraktım. Bilgi olarak söyleyeyim, Madrid’de yaşıyorum (daha fazlasını söylemeye gerek yok
- H: Huawei
- Z: ZTE
- F: Fiberhome
- (Diğer iki mod ise tanımlanmamış)
).
Diğer modlar için bir şey diyemem, çünkü senkronize olmuyorlar.
Herkese selamlar ve mutlu tatiller!![]()
Firmware güncelleme
Cihazın FW sürümünü
Firmware Version:0.3.0 3.0.0 v6066.0 Build 230915 Rel.34913n olarak güncelledim. Dosya burada:Config Decrypt
Anahtar mantığı netleşti:
- Base key sabit (45 ee 92 32 cf 5b 1d fe).
- cli_get_communicateKey → bu base key product ID tablosundaki değer ile birleştiriliyor (muhtemelen XOR).
- Daha önce sizin bulduğunuz bilgiyle örtüşüyor: “base key XOR productID (0x1c796e01) ile yeni key elde edilir”.
Demek ki doğru key = base_key XOR 0x019DE620 (tekrarlandığında 8 byte’a tamamlanmış hali).
Bu key ile DES-ECB yapıldığında conf.bin çözülmeli.
Benim önerim:
- Base key = 45 ee 92 32 cf 5b 1d fe
- ProductID = 0x019DE620
- XOR → yeni key (8 byte)
- Bu key ile conf.bin → DES-ECB decrypt
Son düzenleme: