Dambildor

Uzman
Merhaba. 3-4 gün önce TT altyapı TurkNet fiber baglattim ama TP-Link XZ000-G7 modeli geldi ve dediğiniz gibi yaptım fakat giremiyorum GPON'un arayüzüne. PC'den çıkan CAT6 Ethernet'i direk GPON'a taktım. Anlık ping spikedan dolayı hat değerlerine bakacaktim. Bilginiz var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Girmek istediğinizde ne hata alıyorsunuz? Sabit IP olarak ne verdiniz?

Hata almıyorum, direkt giremiyorum. Konularda gördüğüm bütün IP'leri denedim 5-10 sefer fakat arayüz kısmı açılmıyor. Router'dan PC'me giden kabloyu modemden çıkarıp ONT'ye takmıştım. Benim modeli kullanıp konu açanı da görmedim maalesef.
192.168.1.2 verip alta da 192.168.1.1 vermiştim farklı varyasyonları da denedim ama olmuyor.

Girmek istediğinizde ne hata alıyorsunuz? Sabit IP olarak ne verdiniz?

Ping spike olayı hat değerlerinden olabilir mi bilemiyorum ama yine de emin olmak istiyorum.

Giremediğinizde de Chrome farklı hatalar verebiliyor. Arayüz gizlenmiş olabilir açıkçası. Böyle durumlar oluyor. Müsait olursa @Majdev bakacaktır konuya.
Yüklenmediği için onlara hiç dikkat etmemiştim. Gün içerisinde tekrar deneyip hatayı yazicam teşekkür ederim. Spike sorununu çözemeyip hiçbir türlü arayüze giremezsem telekom çalışanından rica edicem artık hat değerleri için.

Varsayılan IP 192.168.1.1. ONT'yi resetleyip girmeyi deneyiniz.

Bugün ekipler bu ONT'yi kurmuş. Sinyal değerine bakmak için arayüze girmek istedim. Bir türlü giremedim. Denediklerim:

Her seferinde reset atarak 192.168.1.2'den 192.168.1.9'a kadar değer girerek ping attım fakat değer alamadım.

Daha sonra fiber kabloyu da çıkararak aynı şeyi denedim fakat olmadı. Bir türlü arayüze giremedim.

YouTube'da 2 yıl önce çekilmiş videolarda adamlar anında arayüze giriyor. Aradaki tek fark onlarda v1.8 yazıyor bendekinde v1.20 yazıyor. Bu hafta bununla uğraşacağım. 192.168.1.9'dan 50'lere kadar deneyeceğim.