Geraltın kılıcı
Üstün
Aylık olarak aldığım harçlıkla (2700TL) yatırım yapmayı planlıyorum. Bu sebeple trader olmak için çeşitli gereksinimleri merak ettiğim için bu konuyu açıyorum.
Hocam, 200-300 katlasam yeterli bana. Sonraki senenin 3 aylık tatilinde 60K ile gireceğim. Şu anda öğrenme maksadıyla bunu yapmayı amaçlıyorum.O para ile ne trading yapılır ne day-trading. Sebebini ise şöyle açıklayayım siz o parayı 1 ayda 2'ye katlayacak performans gösterseniz kazanacağınız para $70 ama bunun için 1 ay boyunca emek harcamanız gerekir üstüne bunu düzenli olarak devam ettirmeniz ise mantıken imkansız. Hadi diyelim limit yok filmindeki zekanızı katlayan haplardan birisine sahipsiniz ve her gün al-sat yaparak paranızı katlıyorsunuz ve her ay düzenli %100 gelir sağlıyorsunuz. Bunu yapabilecek borsa bilgisine sahip adam zaten öyle 3-5 kuruş para ile trading yapmaz. Gider wall Street'e milyar dolarlık fonlar ile oynar ve aylık 6 haneli dolar maaşı kazanır. Bu para bence yapılması mantıklı 3 şey var.
1-) ben risk misk istemiyorum ve paramı kısa sürede yiyeceğim diyorsanız faiz veya ppf fonlarına yatırım.
2-) ben emekliliğimde rahat yaşamak istiyorum, kaygılanmak istemiyorum diyorsanız bes fonu.
3-) biraz riske eyvallahım var diyorsanız da hisse fonları.
Hocam, şirket fonları saçma mı? Misal, CDR'ın hissesi saat 11:15'te 284TL'ymiş şu anda ise 286 TL. Ortalama 19TL kâr ediyorum. Bunu sürekli kısa vadeli olarak yaparsamda günde 40-50TL yapabilirim.O para ile ne trading yapılır ne day-trading. Sebebini ise şöyle açıklayayım siz o parayı 1 ayda 2'ye katlayacak performans gösterseniz kazanacağınız para $70 ama bunun için 1 ay boyunca emek harcamanız gerekir üstüne bunu düzenli olarak devam ettirmeniz ise mantıken imkansız. Hadi diyelim limit yok filmindeki zekanızı katlayan haplardan birisine sahipsiniz ve her gün al-sat yaparak paranızı katlıyorsunuz ve her ay düzenli %100 gelir sağlıyorsunuz. Bunu yapabilecek borsa bilgisine sahip adam zaten öyle 3-5 kuruş para ile trading yapmaz. Gider wall Street'e milyar dolarlık fonlar ile oynar ve aylık 6 haneli dolar maaşı kazanır. Bu para bence yapılması mantıklı 3 şey var.
1-) ben risk misk istemiyorum ve paramı kısa sürede yiyeceğim diyorsanız faiz veya ppf fonlarına yatırım.
2-) ben emekliliğimde rahat yaşamak istiyorum, kaygılanmak istemiyorum diyorsanız bes fonu.
3-) biraz riske eyvallahım var diyorsanız da hisse fonları.
Yarın belki savaş çıkacak nereden biliyorsun? Sürekli yükseliş trendi olacak diye bir şey yok. Günlük çok fazla işlem açmak aracı giderlerinden dolayı çok maliyetli. Sürekli bilgisayar başında olmayı gerektiriyor, girdiğiniz sektörleri çok iyi bilmeniz gerekiyor, yatırım yaptığınız firmaları sürekli takip etmeniz gerekiyor. O kadar kolay bir iş değil, paranızla oynadığınız kumarın stresi çekilmesi çok zor bir şey. Mentel olarak çok zorlayıcı.Hocam, şirket fonları saçma mı? Misal, CDR'ın hissesi saat 11:15'te 284TL'ymiş şu anda ise 286 TL. Ortalama 19TL kâr ediyorum. Bunu sürekli kısa vadeli olarak yaparsamda günde 40-50TL yapabilirim.
Yarın belki savaş çıkacak nereden biliyorsun? Sürekli yükseliş trendi olacak diye bir şey yok. Günlük çok fazla işlem açmak aracı giderlerinden dolayı çok maliyetli. Sürekli bilgisayar başında olmayı gerektiriyor, girdiğiniz sektörleri çok iyi bilmeniz gerekiyor, yatırım yaptığınız firmaları sürekli takip etmeniz gerekiyor. O kadar kolay bir iş değil, paranızla oynadığınız kumarın stresi çekilmesi çok zor bir şey. Mentel olarak çok zorlayıcı.
200 lirayla bile mentalin alt-üst olur merak etme.2700TL ile aman aman bir şey kaybedip kazanamayacağım için öyle sorun olmaz bence.
Öyle çok takmam. CS 2 çıkmadan önce kasalarımı satmasaydım şu anda motorum vardı. O günden sonra pek takmam.200 lirayla bile mentalin alt-üst olur merak etme.