Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

40S505

Becerikli
Arkadaşlar Trendyol'dan laptop aldım. Hasarlı geldiğinden iade ettim. Laptop iade sürecine girdi. İade incelemeye alındı. Aynı şekilde Gmail geldi. Gmail'de iaden ulaştı. Eğer iade şartlarına uygunsa 2 iş gününde iaden onaylanacaktır dedi. İadem salı satıcıya ulaşıp iadem incelemeye alındı. Bu süreç nasıl işliyor? Benim acil laptop almam lazım. Arkadaşlarla oyun planlarımız vardı. Yaz tatilini zaten neredeyse yarılamaya geldik.
@Simon Hocam sizin bir bilginiz var mı?

Çözüm
Hocam yani ben en fazla 7 gün mü bekleyeceğim?
@ReyuM arkadaş bayağı uğraşmış.

Eğer ürün satıcıya ulaşmışsa 2 gün içerisinde ürünü ürünü aldım onay süresi vardır. Eğer ürün sıkıntılıysa genelde biz ürünü teslim alsak da Trendyol tarafında onay vermiyoruz biraz daha zamanımız olsun diye. Daha sonra onay verdiğimizde ürün aksiyon bölümüne düşer. Burada da ya onay veririz ya da reddederiz. Onay verdiğimizde kalanı Trendyol'a kalır ne zaman isterse parayı o zaman yatırır ancak genelde kısa sürede yatırır. Ancak yine ürün sorunluysa satıcı 7 gün bekleyebilir ve 7. günün sonunda onay verebilir. O zamanda toplamda 9 gün beklemiş olursunuz. Bir de bankaya yatırma süreci vs eklendiğinde buna arkadaşın dediği gibi 10 gün üzerine çıkabilir. Tabii ret talebi de oluşturabilir. Eğer mücbir sebepse Trendyol bu konuda satıcıya destek olarak süreci uzatabilir. Tabii bu süreçte satıcının mücbir sebebiyle uzayıp ya da hiç uzamayabilir. Genel itibari ile 1 hafta içinde ortalama sonuca varırsınız.
Hocam anlamadım. Yani ürünün iadesini reddettiler mi şimdi? Ne olacak?

Diyorum ya ürünü reddeddiler. Ancak reddederken satıcıdan neden isterler. İstenilen neden doğrultusunda Trendyol ekibi bu ürünü incelemek istemiş ve ürün ihtilaflıya düşmüş. Yani şu an bu ürünü Trendyol inceleyecek. Sizin ya da satıcı lehine kararı verecek.

Hocam anlamadım. Yani ürünün iadesini reddettiler mi şimdi? Ne olacak?

Trendyol ekibi inceleyecek ya o zaman süreç daha da uzayacaktır. O zaman ne zaman biter bu tahminen?

Trendyol ekibi daha kısa sürede inceleyecektir. Çok uzamaz.

Diyorum ya ürünü reddeddiler. Ancak reddederken satıcıdan neden isterler. İstenilen neden doğrultusunda Trendyol ekibi bu ürünü incelemek istemiş ve ürün ihtilaflıya düşmüş. Yani şu an bu ürünü Trendyol inceleyecek. Sizin ya da satıcı lehine kararı verecek.

Trendyol ekibi daha kısa sürede inceleyecektir. Çok uzamaz.
Hocam ortalama 3-4 gün sürer mi? Yani bende merak ediyorum şuanda.

Hocam ortalama 3-4 gün sürer mi? Yani bende merak ediyorum şu anda.

Net bir şey diyemem ama daha kısa sürer tahminimce. Dediğim gibi siz yine de Trendyol'u arayın biraz baskı yapın konu hakkında. İadem onaylandı denildi neden hala param yatmadı vs vs. biraz baskı yap.

Net bir şey diyemem ama daha kısa sürer tahminimce. Dediğim gibi siz yine de Trendyol'u arayın biraz baskı yapın konu hakkında. İadem onaylandı denildi neden hala param yatmadı vs vs. biraz baskı yap.
Ürünüm şuan da "iadem inceleniyor" bölümünde. Onaylanmadı henüz. Babam meşgul oluyor benim de yaşım 16. Acaba ben konuşsam olur mu?

Sipariş numaran elindeyse kendini baban olarak tanıt. Ondan sonra dediğim gibi devam et.

Hocam kısaca şunu anladım. Satıcı ürünü onayladı. Ancak ürünü ihtilaflı olarak onayladılar. Yani Trendyol ekibi gelip bu ürünü kontrol edecekler. Kararı onlar verecekler. Sizin tahmininize göre kısa sürecek diyorsunuz. Hafta sonu bile onaylanabilir mi? Ben yine Trendyol'u arayacağım. Bu numara mı? (0212) 331 02 00

Hocam kısaca şunu anladım. Satıcı ürünü onayladı. Ancak ürünü ihtilaflı olarak onayladılar. Yani Trendyol ekibi gelip bu ürünü kontrol edecekler. Kararı onlar verecekler. Sizin tahmininize göre kısa sürecek diyorsunuz. Hafta sonu bile onaylanabilir mi? Ben yine Trendyol'u arayacağım. Bu numara mı? (0212) 331 02 00

Satıcı ürünü onaylamadı reddeddi ancak söylediği neden tam güven verici olmadığı için Trendyol bende inceleyeceğim ben ne karar verirsem o olacak dedi. Numara doğru.

Satıcı ürünü onaylamadı reddeddi ancak söylediği neden tam güven verici olmadığı için Trendyol bende inceleyeceğim ben ne karar verirsem o olacak dedi. Numara doğru.
Hee hocam yani sunduğu neden güven verici olmadığından trendyol ekibi inceleyecek. Tamamdır. Umarım kısa sürer.

Hocam satıcı az önce mesaj attı. Aynen şunu dedi. Mail atıyorum Trendyol ihtilaf birimine hızlandırmak için süreci. Aynen bu cümleyi dedi. Şimdi bu ürün satıcıda mı? Yoksa Trendyol'un kendi yerinde mi kontrol edilecek? Cumartesi-pazar da bakabilirler mı? Yoksa sadece hafta içi mi bakıyorlar? Yarın olma ihtimali var mı?

Son düzenleme:
Hee hocam yani sunduğu neden güven verici olmadığından Trendyol ekibi inceleyecek. Tamamdır. Umarım kısa sürer.

Hocam satıcı az önce mesaj attı. Aynen şunu dedi. Mail atıyorum Trendyol ihtilaf birimine hızlandırmak için süreci. Aynen bu cümleyi dedi. Şimdi bu ürün satıcıda mı? Yoksa Trendyol'un kendi yerinde mi kontrol edilecek? Cumartesi-pazar da bakabilirler mı? Yoksa sadece hafta içi mi bakıyorlar? Yarın olma ihtimali var mı?

Ürün satıcıda Trendyol ekibi satıcının yüklemiş olduğu fotoğraflara bakarak kararı verecek. Senin satıcı ile işin yok senin Trendyol ile görüşmen lazım. Satıcı art niyetli ise arka planda alınan aksiyonlar hakkında yanlış bilgi verebilir. Cumartesi ve pazar bakabilirler evet.

Ürün satıcıda Trendyol ekibi satıcının yüklemiş olduğu fotoğraflara bakarak kararı verecek. Senin satıcı ile işin yok senin Trendyol ile görüşmen lazım. Satıcı art niyetli ise arka planda alınan aksiyonlar hakkında yanlış bilgi verebilir. Cumartesi ve pazar bakabilirler evet.

Cumartesi ve pazar bakmaları iyi oldu. Fakat bu kötü bir şey değil mi hocam? Satıcı yalan yanlış bilgi verebilir. Onun dışında laptop içinden parça vb. çalamaz mı? Farklı şeyler yapamaz mı?

Trendyolu arayacağım.