Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

40S505

Becerikli
Arkadaşlar Trendyol'dan laptop aldım. Hasarlı geldiğinden iade ettim. Laptop iade sürecine girdi. İade incelemeye alındı. Aynı şekilde Gmail geldi. Gmail'de iaden ulaştı. Eğer iade şartlarına uygunsa 2 iş gününde iaden onaylanacaktır dedi. İadem salı satıcıya ulaşıp iadem incelemeye alındı. Bu süreç nasıl işliyor? Benim acil laptop almam lazım. Arkadaşlarla oyun planlarımız vardı. Yaz tatilini zaten neredeyse yarılamaya geldik.
@Simon Hocam sizin bir bilginiz var mı?

Çözüm
Hocam yani ben en fazla 7 gün mü bekleyeceğim?
@ReyuM arkadaş bayağı uğraşmış.

Eğer ürün satıcıya ulaşmışsa 2 gün içerisinde ürünü ürünü aldım onay süresi vardır. Eğer ürün sıkıntılıysa genelde biz ürünü teslim alsak da Trendyol tarafında onay vermiyoruz biraz daha zamanımız olsun diye. Daha sonra onay verdiğimizde ürün aksiyon bölümüne düşer. Burada da ya onay veririz ya da reddederiz. Onay verdiğimizde kalanı Trendyol'a kalır ne zaman isterse parayı o zaman yatırır ancak genelde kısa sürede yatırır. Ancak yine ürün sorunluysa satıcı 7 gün bekleyebilir ve 7. günün sonunda onay verebilir. O zamanda toplamda 9 gün beklemiş olursunuz. Bir de bankaya yatırma süreci vs eklendiğinde buna arkadaşın dediği gibi 10 gün üzerine çıkabilir. Tabii ret talebi de oluşturabilir. Eğer mücbir sebepse Trendyol bu konuda satıcıya destek olarak süreci uzatabilir. Tabii bu süreçte satıcının mücbir sebebiyle uzayıp ya da hiç uzamayabilir. Genel itibari ile 1 hafta içinde ortalama sonuca varırsınız.
Hocam 2 kez destek talebi oluşturdum. Gelişen bir durum yok. İnceleniyor hala. Az önce trendyol asistandan canlı desteğe ulaştım. İnceleme altında vb. klasik aynı şeyleri söylediler. Onun dışında depoya iade edildi falan dedi. Ne olur sizce?
Red geldi dememiş miydiniz?

Hasarlı demişsiniz de neresi hasarlıydı? Alalı kaç gün oldu?
Burada böyle demişsiniz. İnceleme sürecini bekleyin.

Red geldi dememiş miydiniz?

Burada böyle demişsiniz. İnceleme sürecini bekleyin.

Hocam arkadaşa red cevabı gelmedi. Olay şu ki satıcı red cevabı verdi fakat sunduğu deliller yeterli olmadığından Trendyol ürünü ihtilaflıya düşürdü yani kendisi inceleyip onay ya da red verecek.

Böyle bir menümüz var iade bölümünde ürün satıcıya geldiğinde aksiyon bekleyene düşer. Red verirse ve sunduğu deliller kabul edilirse reddedilen bölümüne düşer ve alıcıya tekrar göndeririz. Ancak deliller yetersiz olursa ihtilaflıya düşer ve bu karar Trendyol'a kalır.

Hocam 2 kez destek talebi oluşturdum. Gelişen bir durum yok. İnceleniyor hala. Az önce Trendyol asistandan canlı desteğe ulaştım. İnceleme altında vb. klasik aynı şeyleri söylediler. Onun dışında depoya iade edildi falan dedi. Ne olur sizce?

Hocam siz Trendyol'u arayın konu hakkında taciz edin. Kaç gün oldu neden hala onaylanmadı vs gibi.

Dosya Ekleri

• 1751465105258.webp
    1751465105258.webp
    10,3 KB · Görüntüleme: 47
Son düzenleme:
Hocam arkadaşa red cevabı gelmedi. Olay şu ki satıcı red cevabı verdi fakat sunduğu deliller yeterli olmadığından Trendyol ürünü ihtilaflıya düşürdü yani kendisi inceleyip onay ya da red verecek.

Böyle bir menümüz var iade bölümünde ürün satıcıya geldiğinde aksiyon bekleyene düşer. Red verirse ve sunduğu deliller kabul edilirse reddedilen bölümüne düşer ve alıcıya tekrar göndeririz. Ancak deliller yetersiz olursa ihtilaflıya düşer ve bu karar Trendyol'a kalır.
Evet hocam, güzel bir şekilde açıkladı. Tam 9 gün oldu ve hala inceleniyor. Nasıl bir inceleme artık anlamadım. Galiba atomlarına kadar inceliyorlar kaç gündür bekliyorum beklemekten bunaldım, sinirlendim.

Evet hocam, güzel bir şekilde açıkladı. Tam 9 gün oldu ve hala inceleniyor. Nasıl bir inceleme artık anlamadım. Galiba atomlarına kadar inceliyorlar kaç gündür bekliyorum beklemekten bunaldım, sinirlendim.

Normalde bu süreci bu kadar uzatmamaları lazım. Niye bu kadar uzattılar bende anlayamadım açıkçası.

Sanmıyorum. Bu konuda Trendyol bilinçlidir. Müşteri memnuniyetini sağlayacaktır.

Hocam hala bir sonuca varılmadı. İnceleniyor. Vallahi çıldıracağım. Tam 11 gün oldu. Trendyol asistandan canlı desteğe bağlanıyorum. Hep aynı şeyler. İnceleniyor, yakın zamanda mail gelecek falan diyorlar gibi gibi. Aynı şekilde aradığımda da inceleniyor, inceleme bitince mail gelecektir falan diyor. Keşke iade etmeseydim.

Hocam hala bir sonuca varılmadı. İnceleniyor. Vallahi çıldıracağım. Tam 11 gün oldu. Trendyol asistandan canlı desteğe bağlanıyorum. Hep aynı şeyler. İnceleniyor, yakın zamanda mail gelecek falan diyorlar gibi gibi. Aynı şekilde aradığımda da inceleniyor, inceleme bitince mail gelecektir falan diyor. Keşke iade etmeseydim.

Sizin için konu hakkında satıcı tarafında ihtilaflı ürün için görüşme yaptım. Sayenizde böyle bir rehberde hazırladım. Maalesef ihtilaflı ürünlerde belirsiz bir süre hakim. Onaylanan iade 2 gün reddedilen ürün 2 gün içerisinde sonuçlanmalıdır. Ancak ihtilaflı ürünün belirsiz süresi var. O yüzden beklemelisiniz.

Sizin için konu hakkında satıcı tarafında ihtilaflı ürün için görüşme yaptım. Sayenizde böyle bir rehberde hazırladım. Maalesef ihtilaflı ürünlerde belirsiz bir süre hakim. Onaylanan iade 2 gün reddedilen ürün 2 gün içerisinde sonuçlanmalıdır. Ancak ihtilaflı ürünün belirsiz süresi var. O yüzden beklemelisiniz.
Hocam ne kadar daha bekleyeceğim ya? En fazla 24 günmüş. Gidip de 24.cü gün sonuca varılmasın, bitsin. Anlamadım nasıl inceliyorlar? Fotoğraflara bakarak karar vermiyorlar mı? Neyi uzatıyorlar?

Hocam ne kadar daha bekleyeceğim ya? En fazla 24 günmüş. Gidip de 24.cü gün sonuca varılmasın, bitsin. Anlamadım nasıl inceliyorlar? Fotoğraflara bakarak karar vermiyorlar mı? Neyi uzatıyorlar?

Vallahi bu konularda ellerine düşmek gerçekten acı verici bir durum. Ancak siz Trendyol'u arayıp satıcının benimle iletişime geçtiğini onayladığını belirtti neden ücreti mi ödemiyorsunuz dediniz mi?