25457

Uzman
Makaleler
2
Yer
İstanbul

Bu konuyu açtım, şifreleri değiştim fakat hala nereden geldiğini anlayamadım. Eklenti olarak Malwarebytes, Kaspersky ve uBlock Origin vardı 2 tarayıcımda da. Her gün tarama yaparım bugün buldu ilk defa.

1756211376035.webp

Bu konuyu açtım, şifreleri değiştim fakat hala nereden geldiğini anlayamadım. Eklenti olarak Malwarebytes, Kaspersky ve uBlock Origin vardı 2 tarayıcımda da. Her gün tarama yaparım bugün buldu ilk defa.

Eki Görüntüle 178026

JS kodu çalıştırmayı denemiş zararlı bir site siz siz olun tarayıcınızı güncel tutun.

Kaspersky'a göre eklentiden bulaştı eklenti olarak uBlock Origin, Kaspersky ve Malwarebytes var. Reklam görmüyorum yani, tıklasam bile bu 3 eklenti engelleyemiyor mu?

Hocam engellemesi lazım o zaman farklı bir açık kullanmışlar Google Chrome güncel değilse veya işletim sistemi bulaşabilir silebilirsiniz direkt eğer güncellse çalışmasını engellemiştir. En kötü Dosya klasörünün Tamamına bakın.

Dostum, bilgisayarına virüs bulaştığı zaman bunun nereden geldiğini anlamak için virüsün nasıl bulaştığını ve hangi opsec (operasyonel güvenlik) hataları ile bulaştığını anlaman lazım. Yani, yok efendim antivirüs virüsü sildi, hiç virüs kalmadı falan filan; bir kere virüs sistemine girmiş. Tamamen emin olmak için yapman gereken tek şey, sistemi sıfırdan kurmak ve dijital güvenlik hakkında bilgi sahibi olman lazım. Aşağıdaki siteye bakınız.
Şu sitedeki adımları adamakıllı yapılsa kolay kolay bir şey olmaz olunca da ne yapacağın hakkında bilgi sahibi olursun.

Dostum, bilgisayarına virüs bulaştığı zaman bunun nereden geldiğini anlamak için virüsün nasıl bulaştığını ve hangi opsec (operasyonel güvenlik) hataları ile bulaştığını anlaman lazım. Yani, yok efendim antivirüs virüsü sildi, hiç virüs kalmadı falan filan; bir kere virüs sistemine girmiş. Tamamen emin olmak için yapman gereken tek şey, sistemi sıfırdan kurmak ve dijital güvenlik hakkında bilgi sahibi olman lazım. Aşağıdaki siteye bakınız.

Şu sitedeki adımları adamakıllı yapılsa kolay kolay bir şey olmaz olunca da ne yapacağın hakkında bilgi sahibi olursun.

Olunca ne yapacağımı biliyorum. Bilgisayardan hesaplardan çıkış yapıp telefondan şifre değiştirdim ve bilgisayardan hesaplara girmedim. Format atacağım şimdi de. Benim anlamadığım hangi eklentiden veya neden bulaştığı. Yukarıda bıraktığım ekran görüntüsünden anlaşılır mı?