Makaleler
1
Yer
İstanbul
Herkese merhaba,

Biliyorsunuz forumların en meşhurları troller ve gruplaşmalardır. Sadece burası için değil genel olarak forumların baş düşmanları diyebiliriz. Siz ne düşünüyorsunuz?

Troll üyeler zaten pek uzun ömürlü olmuyor. Gruplaşmadaki üyeler de kanıtlarıyla tespit edilince uzun süreli uzaklaştırılıyor.

Gruplasmanin önüne gecilemez. Elbette olur ve olması da gayet normal. Asıl önemli olan gruplasmanin foruma yansitilmamasi.

Gruplaşma dediğimizde; hani birlikte oyun oynamak veya eğlenceli vakit geçirmek geliyor aklıma. Açıkçası foruma yansıttığın zaman hadi biraz insanlarla eğlenelim hadi "aa şunu biraz sinirlendirelim" gibisinden olursa işte sıkıntı. Açıkçası ben 32 yaşındayım, 13 14 yıl forum yönettim hiç gruplaşmalara girmedim. :D

Gruplaşma dediğimizde; hani birlikte oyun oynamak veya eğlenceli vakit geçirmek geliyor aklıma. Açıkçası foruma yansıttığın zaman hadi biraz insanlarla eğlenelim hadi "aa şunu biraz sinirlendirelim" gibisinden olursa işte sıkıntı. Açıkçası ben 32 yaşındayım, 13 14 yıl forum yönettim hiç gruplaşmalara girmedim. :D
Bence oyun oynamak falan gruplaşma olarak sayılmaz. 3 arkadaş konuya girer herkese beğenmedim atar kendi ürünlerini önerir ise gruplaşma olur.

Diğer şekilde beraber oyun oynamak/sohbet etmek gayet normal bence. Ki sonuçta burası "Sosyal". Bu benim şahsi düşüncem.

Bence oyun oynamak falan gruplaşma olarak sayılmaz. 3 arkadaş konuya girer herkese beğenmedim atar kendi ürünlerini önerir ise gruplaşma olur.

Diğer şekilde beraber oyun oynamak/sohbet etmek gayet normal bence. Ki sonuçta burası "Sosyal". Bu benim şahsi düşüncem.

Geçen bir üye mesajlarıma x7 dislike atmış. Kişiyi raporladığım zaman direkt ifadeler kaldırıldı. Ben buna gruplaşma derim işte. Bu bildirimi görünce haliyle sinirlendim. O üye kendini biliyor. Bir kişinin mesajına "spam" olarak da dislike atılmaz. Hani atarsın mesela 1 defa at bir şey demem katılmıyorsun anlarım ama x7 veya x10 bunlar olmaz.

Şahsen ben gruplaşmanın fazlasıyla olduğunu düşünüyorum, geçen bir öneri konusu açtım, -20 oy geldi. 1 ay sonra önerinin çok benzerini başka birisi açtı, +10 oy geldi.

Bazı üyelerin sırf mesaj ve çözüm sayısı fazla diye daha çok fikirlerine katılıyorlar. Tabii bu benim kendi tespitim, yanlış anlamış olabilirim.

Son düzenleme: