Makaleler
20
Selamlar,

Benzer bir konuyu geçtiğimiz aylarda da paylaşmıştık. Forum düzenini korumak adına yürüttüğümüz çalışmaları tekrar bilgilendirmek istiyoruz.

Forum içerisinde veya forum dışı platformlarda organize şekilde gruplaşma oluşturmak ve bu yapıyı forum içi etkileşimleri yönlendirmek amacıyla kullanmak, site kurallarımıza açıkça aykırıdır. Yapılan incelemeler ve bilet sisteminden tarafımıza iletilen kanıtlar sonucunda bu tür bir yapılanma içerisinde olduğu tespit edilen 3 üye hakkında işlem uygulanmıştır. İlgili hesapların ikisi 1 yıl, biri ise 1,5 yıl süreyle siteden uzaklaştırılmıştır. Ayrıca forum etkileşimlerini manipüle eden karşılıklı beğeni faaliyetleri de temizlenmiş ve bu doğrultuda ilgili hesapların beğeni istatistiklerinde ciddi düşüşler yaşanmıştır.

Forum düzenini bozacak şekilde organize hareket eden kişi veya gruplara yönelik denetimlerimiz devam etmektedir. Bu tür faaliyetlerin tespit edilmesi halinde geriye dönük inceleme yapılır ve gerekli işlemler uygulanır. Forum içerisinde veya dışında yürütülen gruplaşmalarla ilgili somut kanıtı bulunan üyeler, bilet sistemi üzerinden yönetimle iletişime geçebilir. Gönderilen bilgiler incelenerek gerekli görülmesi halinde işlem yapılacaktır.

Topluluğun sağlıklı kalması için kurallara uyan tüm üyelere teşekkür ederiz.

Selam,

Benzer bir konuyu geçtiğimiz aylarda da paylaşmıştık. Forum düzenini korumak adına yürüttüğümüz çalışmaları tekrar bilgilendirmek istiyoruz.

Forum içerisinde veya forum dışı platformlarda organize şekilde gruplaşma oluşturmak ve bu yapıyı forum içi etkileşimleri yönlendirmek amacıyla kullanmak, site kurallarımıza açıkça aykırıdır. Yapılan incelemeler ve bilet sisteminden tarafımıza iletilen kanıtlar sonucunda bu tür bir yapılanma içerisinde olduğu tespit edilen 3 üye hakkında işlem uygulanmıştır. İlgili hesapların ikisi 1 yıl, biri ise 1,5 yıl süreyle siteden uzaklaştırılmıştır. Ayrıca forum etkileşimlerini manipüle eden karşılıklı beğeni faaliyetleri de temizlenmiş ve bu doğrultuda ilgili hesapların beğeni istatistiklerinde ciddi düşüşler yaşanmıştır.

Forum düzenini bozacak şekilde organize hareket eden kişi veya gruplara yönelik denetimlerimiz devam etmektedir. Bu tür faaliyetlerin tespit edilmesi halinde geriye dönük inceleme yapılır ve gerekli işlemler uygulanır. Forum içerisinde veya dışında yürütülen gruplaşmalarla ilgili somut kanıtı bulunan üyeler, bilet sistemi üzerinden yönetimle iletişime geçebilir. Gönderilen bilgiler incelenerek gerekli görülmesi halinde işlem yapılacaktır.

Topluluğun sağlıklı kalması için kurallara uyan tüm üyelere teşekkür ederiz.

Nedense birbirleriyle tanışan iyi anlaşan insanlar. Ben bir yorum yaptığımda öneri yaptığımda sürekli aynı kişiler bana ifade bırakıyor. Birbirlerini savunuyorlar sadece. Birisi ne fikirdeyse onlarda o fikirde oluyor. Gruplaşmayı en çok bu forumda gördüm.

Daha bitmedi, bitmeyecektir de. Geri kalanlar sizler de bence o gruplardan çıkmaya başlayın. Bu sadece sözlü bir ayrıntıdır 😁 :çiçekbuketi:

Aniden bir gün:

Its Me Hello GIF

Nedense birbirleriyle tanışan iyi anlaşan insanlar. Ben bir yorum yaptığımda öneri yaptığımda sürekli aynı kişiler bana ifade bırakıyor. Birbirlerini savunuyorlar sadece. Birisi ne fikirdeyse onlarda o fikirde oluyor. Gruplaşmayı en çok bu forumda gördüm.
Hepsinin farkındayız ve forumdaki diğer üyelerin bundan rahatsız olduğunu anlamak güç değil. Bazen adım atmak için kanıt gerekebiliyor, maalesef ki bu sebeple geç karar alınabiliyor. İçiniz rahat olsun, temizlemek için adım atmaya devam edeceğiz.

Bu gruplaşma çok belliydi ve açıkçası rahatsız ediyordu arada. Fark edip aksiyon aldığınız için sağ olun.
@XEfe.Bey, forumda belirli bir şekilde topluca davranış gösterip düzeni bozmak.

Gerçekten çok üzücü ancak var olan bir durum.

Ben bunu insanların fikirlerine saygısızlık olarak da yorumluyorum. Herkes aynı şeyi düşünmek zorunda değil. Ancak aynı fikre sahip olan insanların farklı bir fikre karşı topluca hareket etmesi tamamen etik dışı bir durumdur.

Tabii ki de arkadaş olabilirler. Ama arkadaşlarıyla aynı düşünmeyen birini gördüklerinde böylesine yüklenmeleri kesinlikle kabul edilebilir değil.

Umarım yasaklama süreleri bittiğinde aynı hatayi tekrarlamazlar. 🙏 Grubun varlığından haberimiz vardı. Açıkçası bu haber bana sürpriz olmadı.

Bahsi geçen gruplaşmada üç kişiden fazlası da var. Bunu da biliyoruz. Ancak elimize kanıtlı veri geldiği zaman işleme alıyoruz.