Biliyorsunuz forumların en meşhurları troller ve gruplaşmalardır. Sadece burası için değil genel olarak forumların baş düşmanları diyebiliriz. Siz ne düşünüyorsunuz?
Benzer bir konuyu geçtiğimiz aylarda da paylaşmıştık. Forum düzenini korumak adına yürüttüğümüz çalışmaları tekrar bilgilendirmek istiyoruz.
Forum içerisinde veya forum dışı platformlarda organize şekilde gruplaşma oluşturmak ve bu yapıyı forum içi etkileşimleri yönlendirmek amacıyla kullanmak, site kurallarımıza açıkça aykırıdır. Yapılan incelemeler ve bilet sisteminden tarafımıza iletilen kanıtlar sonucunda bu tür bir yapılanma içerisinde olduğu tespit edilen 3 üye hakkında işlem uygulanmıştır. İlgili hesapların ikisi 1 yıl, biri ise 1,5 yıl süreyle siteden...
Şu an troll kullanıcı sayısı 10'u geçmez. Gruplaşma olarak da eğer foruma yansıtılmayıp kendi aralarında oyun falan oynuyorlar ise bence onda da sorun yok.
Gruplasmanin önüne gecilemez. Elbette olur ve olması da gayet normal. Asıl önemli olan gruplasmanin foruma yansitilmamasi. Yansıtıldığı takdirde alınan aksiyonlarin gayet yerinde ve yeterli olduğunu düşünüyorum.
Gruplaşma dediğimizde; hani birlikte oyun oynamak veya eğlenceli vakit geçirmek geliyor aklıma. Açıkçası foruma yansıttığın zaman hadi biraz insanlarla eğlenelim hadi "aa şunu biraz sinirlendirelim" gibisinden olursa işte sıkıntı. Açıkçası ben 32 yaşındayım, 13 14 yıl forum yönettim hiç gruplaşmalara girmedim.
Gruplaşma dediğimizde; hani birlikte oyun oynamak veya eğlenceli vakit geçirmek geliyor aklıma. Açıkçası foruma yansıttığın zaman hadi biraz insanlarla eğlenelim hadi "aa şunu biraz sinirlendirelim" gibisinden olursa işte sıkıntı. Açıkçası ben 32 yaşındayım, 13 14 yıl forum yönettim hiç gruplaşmalara girmedim.
Geçen bir üye mesajlarıma x7 dislike atmış. Kişiyi raporladığım zaman direkt ifadeler kaldırıldı. Ben buna gruplaşma derim işte. Bu bildirimi görünce haliyle sinirlendim. O üye kendini biliyor. Bir kişinin mesajına "spam" olarak da dislike atılmaz. Hani atarsın mesela 1 defa at bir şey demem katılmıyorsun anlarım ama x7 veya x10 bunlar olmaz.
Forumda uzun zamandır çok aktif değilim ama olduğum zamanlar gruplaşmalar gözüme illaki çarpıyordu. Yalan yok, forum dışı birkaç üye ile gerek yüz yüze gerek sanaldan iletişimim var. Ama forumda gruplaşıp rahatsızlık vermedik. Normali de bu zaten.
Şahsen ben gruplaşmanın fazlasıyla olduğunu düşünüyorum, geçen bir öneri konusu açtım, -20 oy geldi. 1 ay sonra önerinin çok benzerini başka birisi açtı, +10 oy geldi.
Bazı üyelerin sırf mesaj ve çözüm sayısı fazla diye daha çok fikirlerine katılıyorlar. Tabii bu benim kendi tespitim, yanlış anlamış olabilirim.