Dostlar bildiğiniz gibi ülke karışık bir durumda ve özellikle sokağa inen gençler kameralar, dronelar ve hatta medyanın paylaştığı fotoğraflar ile fişlenmeye çalışılıyor. Ancak fişleme meselesi sadece bunlarla sınırlı değil. Beki fark edenleriniz olmuştur Reddit üzerinde özellikle büyük gruplarda troll hesaplar ve sahte hesaplar paylaşımlar yapmaya, yorumlar yapmaya başladı. Bunlar elbette hemen anlaşılıp gruptan gönderiliyor ancak bunun sadece Reddit ile sınırlı kalacağını sanmıyorum. Sosyal içerisinde gündemle ilgili konularda hükumet trollüğü yapan kişiler görmeye başladım. Bazılarıyla ben tartıştım bazılarıyla sen bazılarıyla hepimiz. Bugün söylemek istediğim şey ise anlattığım tarzda hesaplara malzeme vermeyin, onlarla tartışmayın ve gördüğünüz gibi raporlayın. Zaten genelde ya yazım hatası yapıyorlar ya da rezil bir üslupları oluyor. Bu hükumet trolleri şakaya gelmez, hele tartışmaya hiç gelmez. Bir gün bunlarla tartışırken ağzınızdan anlık sinirle yanlış bir şey çıkar, düşük bir ihtimal elbet ama, bu kişiler şikayette bile bulunabilir. Çoğumuz genciz ve sinirliyiz haliyle bir şeyler yapmak istiyoruz ama dikkatli olalım yanlış bir şey yapmayalım. Dediğim gibi hükumet trolü görürseniz direkt raporlayın. Ne tartışmaya girin ne başka bir şey yapın. Çünkü kitap bile yazsanız anlamayacaklar.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Aralık 2023
- Makaleler
- 1
Az önceki arkadaşı sanırım ben paket ettim. Sadece troll değildi. Aynı zamanda Afrika kökenli kişilerle ilgilide hiç hoş olmayan şeyler söylemiş. Kesinlikle diyalog kurmaya çalışmamak lazım. Laftan anlayanla konuşulur, bunlar gibisinin söylediği saçmalığı çürütüp geçeceksin.
eyre
Yetkin
İnternet üzerinde tahmin edebileceğiniz ve edemeyeceğiniz her yerdeler gerçekten. Geçen günlerde Kick'te 7-8 tane troll yasaklamıştım, chatlere doluşup sadece yayıncıya saldırıyorlar. Görebileceğiniz her yerden engelleyin, uğraşmaya değmezler.
Trollerin kilit sözleri : Selçuk bayraktar
iha siha, devlet ayrı hükümet ayrı, savunma sanayi çok gelişmiş, Atatürk hocaları astı, alfabeyi değiştirdi, hilafeti kaldırdı, osmanlı hanedanını sürgün etti.
Dış politikada çok iyi.
Trollerin genelde takma adları : Abdülhamid sevdalısı, reisin balı, osmanlı torunu, laik bükücü vs.
Profil resimleri İslami Osmanlı ve Abdülhamid ile alakalıdır.
Sosyal medyada takipçi ve takip ettikleri kişi sayısı birbirine çok yakındır.
iha siha, devlet ayrı hükümet ayrı, savunma sanayi çok gelişmiş, Atatürk hocaları astı, alfabeyi değiştirdi, hilafeti kaldırdı, osmanlı hanedanını sürgün etti.
Dış politikada çok iyi.
Trollerin genelde takma adları : Abdülhamid sevdalısı, reisin balı, osmanlı torunu, laik bükücü vs.
Profil resimleri İslami Osmanlı ve Abdülhamid ile alakalıdır.
Sosyal medyada takipçi ve takip ettikleri kişi sayısı birbirine çok yakındır.