2426

Üstün
Makaleler
1
20241106_205641.webp

Çevirisi:
Sayın Başkan:

Gelin iyi bir anlaşma yapalım! Siz binlerce insanın katledilmesinden sorumlu olmak istemiyorsunuz, ben de Türk ekonomisini mahvetmekten sorumlu olmak istemiyorum ve olacağım. Rahip Brunson konusunda size zaten küçük bir örnek verdim.

Bazı sorunlarınızı çözmek için çok çalıştım. Dünyayı hayal kırıklığına uğratmayın. Büyük bir anlaşma yapabilirsiniz. General Mazlum sizinle müzakere etmeye istekli ve geçmişte asla vermeyecekleri tavizleri vermeye hazır. Az önce bana gönderdiği mektubun bir kopyasını gizlice ekliyorum.

Eğer bu işi doğru ve insancıl bir şekilde hallederseniz tarih size olumlu bakacaktır. Eğer iyi şeyler olmazsa tarih sizi sonsuza kadar şeytan olarak görecektir. Sert adam olma. Aptal olma!

Seni sonra ararım.

Ne anlatılmak istenmiş?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eki Görüntüle 96463

Çevirisi:
Sayın Başkan:

Gelin iyi bir anlaşma yapalım! Siz binlerce insanın katledilmesinden sorumlu olmak istemiyorsunuz, ben de Türk ekonomisini mahvetmekten sorumlu olmak istemiyorum ve olacağım. Rahip Brunson konusunda size zaten küçük bir örnek verdim.

Bazı sorunlarınızı çözmek için çok çalıştım. Dünyayı hayal kırıklığına uğratmayın. Büyük bir anlaşma yapabilirsiniz. General Mazlum sizinle müzakere etmeye istekli ve geçmişte asla vermeyecekleri tavizleri vermeye hazır. Az önce bana gönderdiği mektubun bir kopyasını gizlice ekliyorum.

Eğer bu işi doğru ve insancıl bir şekilde hallederseniz tarih size olumlu bakacaktır. Eğer iyi şeyler olmazsa tarih sizi sonsuza kadar şeytan olarak görecektir. Sert adam olma. Aptal olma!

Seni sonra ararım.

Ne anlatılmak istenmiş?
2019 tarihli bir mektup. Kesin ve net bir bilgi veremesem de şöyle bir sonuca ulaştım:
Mektupta Trump, Erdoğan'a, "Eğer bu işi doğru ve insani bir şekilde yaparsanız tarih de sizi iyi yazar. Eğer iyi şeyler olmazsa, sizi sonsuza dek hep bir şeytan olarak görürler. Sert adamı oynama. Aptallık etme! Seni sonra arayacağım" dedi.
Trump, ayrıca yolladığı mektubun ekinde Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) Genel Komutanı Mazlum Kobani'nin Türkiye ile müzakere etmek istediğini ve bazı tavizler verme niyetinde olduğunu belirttiği mektubu da eklediğini ifade etti.

(Kaynak - BBC)

Suriye'ye yapılacak operasyon öncesi yazdığı bir mektup. Operasyonu istemediler. Şaşırtıcı ki sonra ABD kendi askerlerini çekmişti biz de operasyon yapmıştık.