Türk anime çevirileri, diyalog olmayan kısımları emeği geçenler ile dolduruyor

19750

Uzman
Makaleler
1
Arkadaşlar merhaba.

Anime çevirileri ile ilgili değinmek istediğim bir nokta var.
Animede her konuşulmayan yere kocaman kendi isimlerini, nicklerini, Instagram adreslerini falan ekliyorlar. Emeğiniz için gerçekten teşekkür ederiz, büyük iş yapıyorsunuz ama izlenmeyecek duruma getiriyorsunuz animeyi. Anime başlangıç müziğinin başı, sonu ve animenin bittişine doğru eklemeniz makul olur yani.

Aniwave diye site vardı. O süperdi. Orada öyle şeyler yoktu.

Aniwave diye site vardı. O süperdi. Orada öyle şeyler yoktu.
Ben yüksek kalitede güzel bir anime indirdim. Bayağı yüksek kalite ha. Öyle böyle değil. Bitrate'i aşırı yüksek yani. Alt yazı da indirdim. O güzelim kış manzarası, soğuğu görmek varken, sadece emeği geçenler ile ilgili yazılar ekranı kaplıyordu. Birde nasıl yapmışlarsa kocaman falan, renkli, şekilli, şukullu ekranın farklı yerlerinde duruyor .

Yemin ediyorum podcast izledim aslında.

Son düzenleme:
Normal şartlarda animenin yaklaşık 5. saniyesinden 15. saniyesine kadar "çevirmen, typesetter" belirtilir ve devam edilir. Boşluklara koskocaman yazılmaz.

Şahsen ben işi yaparken genelde 5/10. saniyeden başlar 5 saniye çevirmen, 5 saniye de kendi adımı yazardım. O da sol üstte göz yormayacak şekilde olurdu resimlerden anlaşılacağı gibi.

Eskiden bu iş keyif için yapılırdı, yapanlar zevk alırdı yaptıkları işleri de en düzgün şekilde yapmaya çalışırdı. Bir nevi hobi niyetine yapılan bir şeydi. Şimdi ise gördüğüm Netflix vb. yerlerde çevirmen olmak isteyenlerin doldurduğu bir iki grup harici yapalım olsun mantığı ile baştan savma yapılan işler.

Aegisub indiriyorsun. SRT veya. Ass dosyanı içerisine atıyorsun, o sahnede bulunan alt yazıyı bulup satırını siliyorsun, kaydedip anime içine atıp izlemeye devam ediyorsun.

Sağ ol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…