türkiye'de türk doğduğunuz için pişmanmısınız?

• Evet

Oy: 31 66,0%
  • Hayır

Oy: 16 34,0%

• Oy verenlerin toplamı
    47
Makaleler
1
Bana son 5 sene önce sorsalardı bu soruyu, hayır diyenlere vatan haini gözüyle bakardım. Ama hayır, gerçekten ben eğer maddi açıdan sorun yaşayan bir birey olsaydım, Türkiye'de doğma konusunda kısmen düşünürdüm. Hani, herkes birisini tokatlama peşinde, herkes kendi çıkarlarına bakıyor, millet hep rüşvetle iş yapıyor. Yani ben size ülkeyi anlatamam, her şeyi bilip görüyorsunuz. Siz ileride bir şeylerin düzeleceğini düşünüyor musunuz? Siyasete girmeden, hislerinizi ve halk adına düşüncelerinizi yazabilir misiniz?

Benim şahsen fikrim değişmedi. 'iyi ki Türk'üm' dediğimiz gibi, atamızın sözü olan 'ne mutlu Türk'üm diyene' bu söz hala benim için değerlidir. Ancak böyle düşünmeyenlere artık saygı duyuyorum.

Son düzenleme:
Eğitim ve ekonomi açısından çok şey kaybettirdi. Doğum yerim İsveç veya Fransa gibi bir yer olsaydı çok daha iyi bir yere gelebilirdim ama şu anda olduğum yer de Türkiye’den kurtulduğum için güzel. Eşimi bile Avrupa’ya gelmemden sonraki ilk hafta içinde buldum. Türkiye’de ilgimi çeken bir kişi bile olmamıştı.

Türk olmanın özel bir tarafı yok. Avrupalılara benziyoruz zaten. Dilimizde de birçok ses olduğu için yabancı dilleri öğrenmek pek zor olmuyor. İki kıta arasında kalınca da kültür çeşitliliği oluyor. Batı tarafları harika. Diğer yandan, askerlik gibi saçmalıklardan nefret ediyorum. Avrupa’ya gelince ondan da kurtuldum. Şurada en fazla 100 sene yaşayacakken 6 ayını çöp süpürerek geçirmek istemezdim. Ayda 6000-7000 euro maaştan hesaplarsam en azından 36000 euro kaybettirmiş oluyor. Sevdiklerinizden de uzak oluyorsunuz. Bir de borcunuz var mış gibi daha az yapmak için para ödüyorsunuz. Bir yere gitmek istediğinizde ikinci sınıf insan muamelesi görmeniz ve vize almak için yüz takla atmanız gerekmesi de sinir bozucu.

Atatürk gerçekten harika bir liderdi ve çok seviyorum ama ülkenin yeni hâlinin hiçbir bağlantısı kalmadı. Geri kalmış bir topluma dâhi de verseniz olmuyormuş demek ki. Emeklerinin çoğu boşa gitti.

Bana son 5 sene önce sorsalardı bu soruyu, hayır diyenlere vatan haini gözüyle bakardım. Ama hayır, gerçekten ben eğer maddi açıdan sorun yaşayan bir birey olsaydım, Türkiye'de doğma konusunda kısmen düşünürdüm. Hani, herkes birisini tokatlama peşinde, herkes kendi çıkarlarına bakıyor, millet hep rüşvetle iş yapıyor. Yani ben size ülkeyi anlatamam, her şeyi bilip görüyorsunuz. Siz ileride bir şeylerin düzeleceğini düşünüyor musunuz? Siyasete girmeden, hislerinizi ve halk adına düşüncelerinizi yazabilir misiniz?

Benim şahsen fikrim değişmedi. 'iyi ki Türk'üm' dediğimiz gibi, atamızın sözü olan 'ne mutlu Türk'üm diyene' bu söz hala benim için değerlidir. Ancak böyle düşünmeyenlere artık saygı duyuyorum.

Keşke Türkiye'de yaşamasam derim. Keşke Türk olmasaydım demeye vicdanım el vermiyor.

Keşke Türkiye'de yaşamasam derim. Keşke Türk olmasaydım demeye vicdanım el vermiyor.
Türk olmakta bir sorun yok zaten. İstanbul’da yaşıyorsanız Berlinli, Parisli ya da Londralı birinden tek farkınız muhtemelen inancınız olur. Irkçılık yapmak yersiz ve tüm insanlar eşittir. Yine de her şeye rağmen, yönetenler düzgün seçilmediği ve sürekli darbeler olduğu için çok büyük bir potansiyel harcandı. Şimdi de imam hatip gibi saçma kurumlar açılıyor, her yere mülteci dolduruluyor, Avrupa değerlerinden uzaklaşılıyor ve en önemlisi de halkın sorunlarına dikkat edilmiyor. Eğitimsiz, matematik ve Türkçe gibi temel dersleren zar zor geçen, yurt dışına kaçmak isteyen ve muhtemelen sokaktaki herkesten nefret eden bir nesil ile de pek parlak bir gelecek gözükmüyor. Okulda 12 sene İngilizce eğitimi veriyorlar ama millet pizza bile söylemeyi beceremiyor. Türk deyince de insanın aklına ülkesinden kaçmak isteyen, şeriatçı, eğitimsiz ve tehlikeli birisi geliyor.