türkiye'de türk doğduğunuz için pişmanmısınız?

• Evet

Oy: 31 66,0%
  • Hayır

Oy: 16 34,0%

• Oy verenlerin toplamı
    47
Türk olmakta bir sorun yok zaten. İstanbul’da yaşıyorsanız Berlinli, Parisli ya da Londralı birinden tek farkınız muhtemelen inancınız olur. Irkçılık yapmak yersiz ve tüm insanlar eşittir. Yine de her şeye rağmen, yönetenler düzgün seçilmediği ve sürekli darbeler olduğu için çok büyük bir potansiyel harcandı. Şimdi de imam hatip gibi saçma kurumlar açılıyor, her yere mülteci dolduruluyor, Avrupa değerlerinden uzaklaşılıyor ve en önemlisi de halkın sorunlarına dikkat edilmiyor. Eğitimsiz, matematik ve Türkçe gibi temel dersleren zar zor geçen, yurt dışına kaçmak isteyen ve muhtemelen sokaktaki herkesten nefret eden bir nesil ile de pek parlak bir gelecek gözükmüyor. Okulda 12 sene İngilizce eğitimi veriyorlar ama millet pizza bile söylemeyi beceremiyor. Türk deyince de insanın aklına ülkesinden kaçmak isteyen, şeriatçı, eğitimsiz ve tehlikeli birisi geliyor.
Türk olmak derken ırktan ibaret görmüyorum ben olayı.

Türk olmakta bir sorun yok zaten. İstanbul’da yaşıyorsanız Berlinli, Parisli ya da Londralı birinden tek farkınız muhtemelen inancınız olur. Irkçılık yapmak yersiz ve tüm insanlar eşittir. Yine de her şeye rağmen, yönetenler düzgün seçilmediği ve sürekli darbeler olduğu için çok büyük bir potansiyel harcandı. Şimdi de imam hatip gibi saçma kurumlar açılıyor, her yere mülteci dolduruluyor, Avrupa değerlerinden uzaklaşılıyor ve en önemlisi de halkın sorunlarına dikkat edilmiyor. Eğitimsiz, matematik ve Türkçe gibi temel dersleren zar zor geçen, yurt dışına kaçmak isteyen ve muhtemelen sokaktaki herkesten nefret eden bir nesil ile de pek parlak bir gelecek gözükmüyor. Okulda 12 sene İngilizce eğitimi veriyorlar ama millet pizza bile söylemeyi beceremiyor. Türk deyince de insanın aklına ülkesinden kaçmak isteyen, şeriatçı, eğitimsiz ve tehlikeli birisi geliyor.
Her şeye katılıyorum ama bu son söylediğiniz alakasız.

Her şeye katılıyorum ama bu son söylediğiniz alakasız.
Avrupa’daki imaj bu şekilde ne yazık ki. Atatürk’ten haberi olmayan, sadece haberleri görenler aynen bu şekilde düşünüyor. Biraz daha araştıran ve tanıdıkları olan kişiler ise daha anlayışlı. Bazıları da ülkelerine vizeniz olduğu hâlde gelmenizi istemiyorlar. Türklerden vize istemeyen modern ülke sayısı çok az. Güney Amerika ülkeleri bile çoğu yere vizesiz gidebiliyor.

Cumhurbaşkanı değişirse muhtemelen daha anlayışlı olurlar. Hamas için yas tutulması falan hiç hoş değildi.

Irk, kültür ve eğitim olarak düşünmüştüm. Türk erkeklerinin, Araplar gibi 1000 tane eşi olmuyor ve 70 tane de ölünce bulma peşinde değiller.
Ben peşindeyim, cenette hurilerin göbek deliğine döktüğüm macchiato'yu hüpletmeden içemeyeceksem, yaşamamın anlamı yoktur.

Sanırım yurt dışında ki insanların bakış açısını diyor.

Hocam, sallıyorum Japonya'daki bir adamın Türkiye'de olan bitenden ne haberi var? Ekonominin kötü olduğunu veya diktatör bir rejim olduğunu bilir ama her gün böyle olayların olduğunu nereden duyacak? Şeriatçı konusundaki algımızı gelmeden hiçbiri böyle düşünmüyor. Hani ben Müslüman'ım ve dinim gereği şeriatı da gerek görürüm ama bu rejimle doğru hiçbir şey olmayacağını bildiğim için kendi halimde sessizce takılıyorum. Fakat elin amerikası'ndaki adamın böyle olaylardan haberi nasıl olacak?

Ben peşindeyim, cenette hurilerin göbek deliğine döktüğüm macchiatoyu hüpletmeden içemeyeceksem, yaşamamın anlamı yoktur.
70 tane erkek alacak kadın da var mıdır acaba? Düşününce tüm felsefeyi böyle kurmaları çok ilginç. Din dışında ahlak kurallarına uymalarını sağlayacak başka bir şey yok sanki. Aşırı dinci olan kişiler her yerin derdi. Afganistan’da diğer insanlara bakmak ve kadınların konuşması yasak mesela ama öteki dünyada her fetiş var. Normal inanan kişiler çok nadir. :D

Bana son 5 sene önce sorsalardı bu soruyu, hayır diyenlere vatan haini gözüyle bakardım. Ama hayır, gerçekten ben eğer maddi açıdan sorun yaşayan bir birey olsaydım, Türkiye'de doğma konusunda kısmen düşünürdüm. Hani, herkes birisini tokatlama peşinde, herkes kendi çıkarlarına bakıyor, millet hep rüşvetle iş yapıyor. Yani ben size ülkeyi anlatamam, her şeyi bilip görüyorsunuz. Siz ileride bir şeylerin düzeleceğini düşünüyor musunuz? Siyasete girmeden, hislerinizi ve halk adına düşüncelerinizi yazabilir misiniz?

Benim şahsen fikrim değişmedi. 'iyi ki Türk'üm' dediğimiz gibi, atamızın sözü olan 'ne mutlu Türk'üm diyene' bu söz hala benim için değerlidir. Ancak böyle düşünmeyenlere artık saygı duyuyorum.
Türk doğduğum için değil, Türkiye'de yaşamak istemiyorum, burda gerçi kim yaşamak ister ki, en temel şeylerden biri eğitim, adalet bunların bile olmadığı ülkede kim yaşamak ister? 1 hafta önce yaşanan manyağın, hasta, satanistin biri 2 kızı katletti. Bu çocuğunda bunları yapabilme potansiyeli zaten var mış, kaç tane hastane kaydı olmasına rağmen bunun toplumda ne işi var diye sorgulamaz mı insan? kısaca Türk doğduğum için mutluyum, ama Türkiye'de yaşadığım için pişmanım.

Hocam, sallıyorum Japonya'daki bir adamın Türkiye'de olan bitenden ne haberi var?
Japonya ve Güney Kore ile ilişkilerimiz iyi. Hollanda, Almanya ve Fransa gibi ülkelere geçici işçi veya sığınmacı olarak gelip gitmeyen insanlar yüzünden böyle bir imaj var. Üzerine de Hamas yası gibi haberleri duyduklarında iyice ümidi kesiyorlar. Turist olarak geldiklerinde bir kadının veya erkeğin yanına bilet almaları da yasak. Şort giyip gezseler laf atmayan kalmıyor. Benimle birlikte Türkiye’yi gezen Asyalı arkadaşım mini etek giydi diye kaç kere kötü muamele gördü sayamam bile. Hepsi öyle değil dedim ama bir günde 100 kere olunca ben de pes ettim.