Şu aralar bu tarz konu çoğaldı. Lise dersleriniz mi zor geçiyor acaba? Eğitim sistemi evet, kötü. İyi değil ama şikayet edilerek de bir yere varılmaz. Bu sistemi değiştirmenin yolu, bu sistemde hayatta kalmaktır.

Bence sebebi çok mezun var ve bu sene eski müfredata göre hazırlanacak son YKS olması. Son şansı birçok kişinin ve rekabet iyice kızıştı.

Mühendislik kazanamayınca mühendislikleri kötüleyen arkadaşımı hatırlattı bu konu.
Tamam sistemde belirli bir düzen yok fakat böyle konular açınca sistem hafifletilmeyecek ayrıca abarttığınız kadar zor bir müfredat yok. Sınavda sorulan sorularıda açık açık görüyorsunuz.
Mezun öğrenci olarak söylüyorum bunları, şikayet edebilirdim fakat sistemin aşılabileceğini biliyorum.

Mühendislik kazanamayınca mühendislikleri kötüleyen arkadaşımı hatırlattı bu konu.
Tamam sistemde belirli bir düzen yok fakat böyle konular açınca sistem hafifletilmeyecek ayrıca abarttığınız kadar zor bir müfredat yok. Sınavda sorulan soruları da açık açık görüyorsunuz.
Mezun öğrenci olarak söylüyorum bunları, şikayet edebilirdim fakat sistemin aşılabileceğini biliyorum.

Kesinlikle katılıyorum. Sıkı çalışan birisi rahatlıkla güzel bir üniversite kazanabilir.

Kedinlikle katılıyorum. Sıkı çalışan birisi rahatlıkla güzel bir üniversite kazanabilir.

Arkadaşım geçen sene eylül'de sınava çalışmaya başladı, yaklaşık 5-6 ay azimle çalıştı. Daha sonra mezuna bıraktı ve bize sürekli olarak: Mühendis olunca iş bulabileceğinizi mi düşünüyorsunuz diyordu, şu an kendisi klimacıda asgari ücret ile çalışıyor.