Muhabbet konudan alakasız bir yere gitti ancak sinirlerimi de döktüm. Her neyse işte; her türlü savaşa, ucu masum sivil halka değen her şeye karşıyız, konu akışını da bozmaya gerek yok diye yok ettim mesajı. :thumbsup:

Yazıda Türk'ün muhafazakar olduğundan bahsedilmiş, özgürlük talebi olmaması adına bir argüman yok.

Celali İsyanları'nda, Ittihat ve Terakki yönetiminde, Orta Doğu'nun en önemli burjuva devrimlerinden Kemalist Devrim'de aktör Türklerdir. Türkler özgürlüğüne düşkündür lakin her halkın doğal ve içgüdüsel olarak istediği, değerlerini muhafaza etme dürtüsü. Buna karşı savaşmak gerekiyor.

Çin'in Uygur Türklerine yaptığı zulme
Böyle bir şey de yok.

Yazıda Türk'ün muhafazakar olduğundan bahsedilmiş, özgürlük talebi olmaması adına bir argüman yok.

Muhafazakarlık diye sevmedikleri veya ahlaksızca buldukları her şeyi yasaklıyorlar. Özgürlükleri kısıtlıyorlar ve halkın büyük kısmı buna alkış tutuyor. Bu açık açık özgürlük talebinin olmamasıdır. Olsaydı alkış tutmak yerine itiraz ederlerdi.

Ne demek yok? Çin'in Uygur Türklerine yaptığı nedir peki?

Muhafazakarlık diye sevmedikleri veya ahlaksızca buldukları her şeyi yasaklıyorlar. Özgürlükleri kısıtlıyorlar ve halkın büyük kısmı buna alkış tutuyor. Bu açık açık özgürlük talebinin olmamasıdır. Olsaydı alkış tutmak yerine itiraz ederlerdi.
Tamam, bahse konu hala kendi özgürlükleri. Kendi özgürlükleri için başkasının özgürlüğünü kisitliyorlar. Siz bunu yaptıkları için "özgür değiller" diyorsunuz. Neresinden tutsan yanlış.
Ne demek yok? Çin'in Uygur Türklerine yaptığı nedir peki?
IŞID'e militan gönderen şeriatçı Uygur Türkleri icin önlem alıyorlar. Eğer bundan rahatsızsak yazınız oldukça samimiyetsiz bir konuma geliyor, dikkat edin.

Ki şu an Uygur Türklerinin ana dilde eğitim hakkı var, üniversite dahil kendi dillerinde eğitim görüyorlar. Biz bu hakkı Kürtlere vermiyoruz mesela. :D Tongaya düştüğünüz mesele bu. Birilerinin anti-komünist propagandasına kurban gidip yanlış bir şekilde olmayan mağduriyet yaratıyorsunuz.

Tamam, bahse konu hala kendi özgürlükleri. Kendi özgürlükleri için başkasının özgürlüğünü kisitliyorlar. Siz bunu yaptıkları için "özgür değiller" diyorsunuz. Neresinden tutsan yanlış.

Başkalarının özgürlüklerini kısıtlıyorlar. Peki ya başkaları buna ses çıkarıyor mu? Hayır. Nereden bakarsanız bakın fanatikler, sömürülmeye ve köleleşmeye aşırı müsaitler. A kesimi B kesiminin özgürlüğüne, B kesimide A kesiminin özgürlüğüne karışıyor. Sonuç olarak iki tarafta tam anlamıyla bir özgürlük değil, kısıtlanmış özgürlük istiyor. Ezilmek istiyorlar.

IŞID'e militan gönderen şeriatçı Uygur Türkleri icin önlem alıyorlar. Eğer bundan rahatsızsak yazınız oldukça samimiyetsiz bir konuma geliyor, dikkat edin.

Ki şu an Uygur Türklerinin ana dilde eğitim hakkı var, üniversite dahil kendi dillerinde eğitim görüyorlar. Biz bu hakkı Kürt'lere vermiyoruz mesela. :D Tongaya düştüğünüz mesele bu. Birilerinin anti-komünist propagandasına kurban gidip yanlış bir şekilde olmayan mağduriyet yaratıyorsunuz.

Bir kısmı dediğiniz gibi yapıyor olsun. Peki ya geriye kalanlar? Kamplarda tecavüz ve şiddete uğrayanlar? Zorla asimile edilmeye çalışılan büyük bir kesim var ve bunun adı zulüm.

Muhabbet konudan alakasız bir yere gitti ancak sinirlerimi de döktüm. Her neyse işte; her türlü savaşa, ucu masum sivil halka değen her şeye karşıyız, konu akışını da bozmaya gerek yok diye yok ettim mesajı. :thumbsup:

Bana mı sardın 2 kere alıntılayıp silmişsin? Milliyetçilik, din, vatanseverlik gibi şeylere inananlarla muhatap olmadığımı baştan söyleyeyim.

Başkalarının özgürlüklerini kısıtlıyorlar. Peki ya başkaları buna ses çıkarıyor mu? Hayır. Nereden bakarsanız bakın fanatikler, sömürülmeye ve köleleşmeye aşırı müsaitler. A kesimi B kesiminin özgürlüğüne, B kesimide A kesiminin özgürlüğüne karışıyor. Sonuç olarak iki tarafta tam anlamıyla bir özgürlük değil, kısıtlanmış özgürlük istiyor. Ezilmek istiyorlar.
Efenm burada "ses çıkarmayan" biziz. Bizim özgürlüğümüz kısıtlanıyor. Özne olan, üstünde tepinilen biziz; gariban Anadolulu değil. Anadolu halkı gayet hür bir şekilde yaşıyor kendi perspektiflerinde.

Bize gelirsek, aslında Turk gecmisine baktigimizda cok guzel hurriyetperver öykuler var. Yukarida örneklendirdim. Bunlar göz önüne alındığında "öküz Anadolulu" demek baya hatalı olur. Progresif halkın pasif olmalarının sebebi uyutuluyor olmaları. Bu uyku hali onların örgütlenemeyip "özgürlüklerine düşkün olmadıkları" izlenimi verebilir lakin ben bu düşüncede değilim.
Bir kısmı dediğiniz gibi yapıyor olsun. Peki ya geriye kalanlar? Kamplarda tecavüz ve şiddete uğrayanlar? Zorla asimile edilmeye çalışılan büyük bir kesim var ve bunun adı zulüm.
Böyle bir şey yok. Xi Jinping bizzat bölgeye geziler düzenliyor, cami ziyaret ediyor. Halk ile teması var. Kendi halkına zulüm etmek gibi bir niyeti yok.

Ayrıca asimilasyon olsaydı başta anadillerine müdahale olurdu sanıyorum.

Anti komunist propaganda ne alaka? Ülke liberal olsa anadilde eğitim verir.
Çin'de komünist yönetim var, ona ithafen.

Efenm burada "ses çıkarmayan" biziz. Bizim özgürlüğümüz kısıtlanıyor. Özne olan, üstünde tepinilen biziz; gariban Anadolu'lu değil. Anadolu halkı gayet hür bir şekilde yaşıyor kendi perspektiflerinde.

Bize gelirsek, aslında Türk gec misine baktigimizda cok guzel hurriyetperver öykuler var. Yukarida örneklendirdim. Bunlar göz önüne alındığında "öküz Anadolulu" demek bayağı hatalı olur. Progresif halkın uyuma sebebi uyutuluyor olmaları. Bu uyku hali onların örgütlenemeyip "özgürlüklerine düşkün olmadıkları" izlenimi verebilir lakin ben bu düşüncede değilim.

Peki hocam siz bilirsiniz. Fikirlerimiz aynı olmadığı için daha fazla cevap vermemeyi tercih ediyorum. Ortak noktada buluşamayacağımız için olay tartışmaya dönsün istemiyorum.