Batuska05

Uzman
Selamünaleyküm, hayırlı Ramazan'lar diliyorum.
1000 Mbps Türk Telekom fiber internet kullanıyorum, bana verilen modem TP-Link AX1800 Wireless Dual Band Gigabit VoIP Router, model adı: EX20v. Şimdi siz değerli arkadaşlardan bana güzel FPS oyunlarında düşük gecikmeli ping alabileceğim, Wi-Fi'de kopma tarzı şeyler olmayacak router almak istiyorum.
Buraya bufferbloat testini de atacağım ve hız testini de atıyorum. Testleri yaparken evdekiler interneti kullanıyorlardı, bu testi masaüstü bilgisayarımdan Ethernet kablosuyla yaptım.
Şöyle bir şey buldum, nasıl olur? Bir de OpenWrt destekli cihazlar mı daha iyi yoksa desteklenmeyen mi bilmiyorum, hangisi daha iyi derseniz. Hem iyi çeksin hem düşük ping olsun, interneti tam verimli kullanabileyim.
Fiyat konusunda 3-4 bin TL olabilir.

Bufferbloat Testi.webp

internet hız testi.webp

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu ürün nasıldır? Biraz araştırınca herkes bu ürünü tavsiye ediyor. Benim internet hızım için yeterli olur mu? Wi-Fi gücü falan.

OpenWrt kurarsanız evet, OpenWrt destekli diye öneriliyor. Çekim gücünü bilemem, BE220 kullanıyorum. 3+1 geniş evde evin en son 2 odasında 3 çizgi çekiyor ama konumla alakalı; modem evin en başında ama eski ZTE modem her yerde çekiyordu. Xiaomi daha kötü çekebilir, konuma ve evin büyüklüğüne bağlı. 1 gigabit BE220 verebiliyor, internette baktım ama her yerde vermez. Ama eviniz 2+1 darsa belki BE220 alacaksanız mesh de almak zorundasınız veya menzil genişletici.

Sıradan bir kullanıcı için OpenWRT gerekli değil. O sebeple TP-Link Archer BE230 ya da BE220 almanız yetiyor.
Gunumuz sartlarinda ulkemiz ozelinde her kullanici icin artik neredeyse OpenWRT gerekli hale geldi. DPI denen beladan kalici sekilde kurtulabilmek, online oyunlar icin SQM ayarlarini yapabilmek adina router harcamalarinda OpenWRT destegi gozetmek asiri mantikli.

Bu ürün nasıldır? Biraz araştırınca herkes bu ürünü tavsiye ediyor. Benim internet hızım için yeterli olur mu? Wi-Fi gücü falan.
İyi değil maalesef.
Gunumuz sartlarinda ulkemiz ozelinde her kullanici icin artik neredeyse OpenWRT gerekli hale geldi. DPI denen beladan kalici sekilde kurtulabilmek, online oyunlar icin SQM ayarlarini yapabilmek adina router harcamalarinda OpenWRT destegi gozetmek asiri mantikli.
Discord ya da başka şeylerle uğraşmıyorsa (server kurmak gibi) pek gerekli değil.

OpenWrt kurarsanız evet, OpenWrt destekli diye öneriliyor. Çekim gücünü bilemem, BE220 kullanıyorum. 3+1 geniş evde evin en son 2 odasında 3 çizgi çekiyor ama konumla alakalı; modem evin en başında ama eski ZTE modem her yerde çekiyordu, Xiaomi daha kötü çekebilir, konuma ve evin büyüklüğüne bağlı.

Ev 3+1, 140-150 m2 olması lazım. Modem evin ortasında, Türk Telekom'un verdiği modemde Wi-Fi sürekli kesinti oluyor ve bundan dolayı değiştirmek istiyorum. Aldığım router da OpenWrt olsun ki sonrasında tekrar satın almakla uğraşmak istemiyorum, götürebildiği yere götürsün; ha sonrasında eskirse başka şeyler alırız.

Bir de geçen seneden aldığım TP-Link AC1200 Wi-Fi range extender modeli var, onu da Wi-Fi çekmeyen yere koydum güçlendirmek için. Başka şeyler de varsa Wi-Fi güçlendirme tarzı ekstra olarak.

İyi değil maalesef.

Discord ya da başka şeylerle uğraşmıyorsa (server kurmak gibi) pek gerekli değil.

Kardeşim yayın açmayı düşünüyor, o bakımdan OpenWrt iyi olur diye düşünmüştüm. Peki öneriniz nedir, OpenWrt destekli router ve OpenWrt desteksiz router olarak?

Ev 3+1, 140-150 m2 olması lazım. Modem evin ortasında, Türk Telekom'un verdiği modemde Wi-Fi sürekli kesinti oluyor ve bundan dolayı değiştirmek istiyorum. Aldığım router da OpenWrt olsun ki sonrasında tekrar satın almakla uğraşmak istemiyorum, götürebildiği yere götürsün; ha sonrasında eskirse başka şeyler alırız.

Bir de geçen seneden aldığım TP-Link AC1200 Wi-Fi range extender modeli var, onu da Wi-Fi çekmeyen yere koydum güçlendirmek için. Başka şeyler de varsa Wi-Fi güçlendirme tarzı ekstra olarak.

Kardeşim yayın açmayı düşünüyor, o bakımdan OpenWrt iyi olur diye düşünmüştüm. Peki öneriniz nedir, OpenWrt destekli router ve OpenWrt desteksiz router olarak?
Güncel olarak portlanmış cihaz durumunu bilmiyorum maalesef. Bilen arkadaşlar yardımcı olacaktır.

Ev 3+1 140 150 M.2 olması lazım moden evin ortasında Türk Telekom'un verdıgı modende Wi-Fi sürekli kesinti oluyor ve bundan dolayı değiştirmek istiyorum aldıgım router da OpenWrt olsun kı sonrasında tekrar satın almakla uğraşmak ıstemıyorum götürebildiği yere götürsün ha sonrasında eskirse başka şeyler alırız.

Bir de gecen seneden aldıgım TP-Link AC1200 Wi-Fi range extender modeli var onu da Wi-Fi cekmeyen yere koydum güclendırmek ıcın başka şeylerde varsa Wi-Fi güclendirme tarzı extra olarak.

Kardeşim yayın acmayı düşünüyor o bakımdan OpenWrt iyi olur diye düşünmüştüm peki öneriniz nedir OpenWrt destekli router ve OpenWrt desteksiz router olarak.

https://www.hepsiburada.com/keeneti...ter-4x1gbit-s-usb3-0-kn-3811-pm-HBC00007MYFU5 https://www.hepsiburada.com/tp-link...i-easymesh-uyumlu-homeshield-pm-HBC00007SSM7D https://www.hepsiburada.com/tp-link...umlu-vpn-destekli-homeshield-pm-HBC00004LQKYC