BluePhantom

Çalışkan
Arkadaşlar Türk Telekom'dan 500 Mbps internet aldım ve Wi-Fi bağlantısında 520 Mbps görüyorum ancak kabloluda 100 Mbps sabit hız veriyor. Bunun sebebi ve çözüm yolları nedir?

Modem: Huawei LG8245X6-50

Anakart yeni o zaman sorun kablo da olabilir ya da VPN tarzı bir uygulama kullanıyorsan onlarda belki sebep olabilir farklı kablo ya da modemin farklı soketlerini de dener misin?

Anakart yeni o zaman sorun kablo da olabilir ya da VPN tarzı bir uygulama kullanıyorsan onlarda belki sebep olabilir farklı kablo ya da modemin farklı soketlerini de dener misin?

Hocam modemde bir tane 1000 Mbps görünüyor ve ona taktım. Diğerleri 100 Mbps sabit. CAT 5E kullanıyorum ve hızı destekliyor ancak alamıyorum. Modem ile ilgili olmasın çok sıkıntılı bir modem olduğunu forumlarda gördüm. Aygıt yöneticisinde Firmware görünmüyor modemde bu arada.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ayarlarda işaretli yer ne gözüküyor?

Dosya Ekleri

• 1.webp
    1.webp
    31,7 KB · Görüntüleme: 97
Wi-Fi'den 500 verip kabloluda 100 de takılıyorsa sorun bence kablo ya da bilgisayardaki yazılımda olabilir (eski anakart olsa sorun anakart da olabilir di). Dediğim gibi kabloyu farklı soketlere tak modem de. Ayrıca modemi fabrika ayarlarına sıfırlamayı da deneyebilirsin. Bilgisayarda interneti kontrol eden yazılımlar varsa onları da kaldırmayı dene.

Ayarlarda işaretli yer ne gözüküyor?

1760275671454.webp

Wi-Fi'den 500 verip kabloluda 100 de takılıyorsa sorun bence kablo ya da bilgisayardaki yazılımda olabilir (eski anakart olsa sorun anakart da olabilir di). Dediğim gibi kabloyu farklı soketlere tak modem de. Ayrıca modemi fabrika ayarlarına sıfırlamayı da deneyebilirsin. Bilgisayarda interneti kontrol eden yazılımlar varsa onları da kaldırmayı dene.

Hocam denedim ancak değişmiyor, 100 Mbps sabitlenmiş. Modemi resetlemek de işi çözmedi. Huawei'in Firmware'ini göremedim bu modem için güncelleme yapılsa belki de çözülecek ama nereden bulabilirim bunu. İnterneti kontrol eden yazılım bulunmuyor PC'de.

Son düzenleyen: Moderatör: