@stormhawks47'nin de belirttiği gibi, sorun kablodan kaynaklanabilir. Gigabit (1000 Mbps) bağlantı, kablo içindeki sekiz telin tamamının kusursuz olmasını gerektirir; zira tek bir teldeki hata bile hızın otomatik olarak 100 Mbps'ye düşmesine neden olabilir. O nedenle farklı bir kablo ile tekrar deneyin.

Ama öncelikle denetim masasından şu ayarı 1.0 Gbps Tam İkili yapıp deneyebilir misiniz? Eğer bağlantıda sorun olursa tekrardan Otomatik görüşmeye alabilirsiniz ayarı. Ama tabi @stormhawks47'nin de dediği gibi Router'ın 1 Gbps portuna bağlamanız gerekiyor. Anakartın da 1 Gbps desteklemesi gerekiyor.

Denetim Masası > Ağ ve İnternet > Ağ ve Paylaşım Merkezi > Bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin. > Ethernet Kontrolcüsüne Sağ Tık > Özellikler > Yapılandır> Gelişmiş > Hız & İkili

Dosya Ekleri

• 2.webp
    2.webp
    15,1 KB · Görüntüleme: 51
Eki Görüntüle 192024

Hocam denedim ancak değişmiyor, 100 Mbps sabitlenmiş. Modemi resetlemek de işi çözmedi. Huawei'in Firmware'ini göremedim bu modem için güncelleme yapılsa belki de çözülecek ama nereden bulabilirim bunu. İnterneti kontrol eden yazılım bulunmuyor PC'de.

Çok teşekkür ederim. Nihayet sıkıntıyı buldum. CAT 5E kablosu deforme olduğu için 100 veriyormuş. CAT6 aldım yeni ve şu an 520 alıyorum. Çok ilgilendiniz sağ olun.

Kablonun marka model biliyor musunuz? Wi-Fi destekliyor anakart ta üst model geriye tek seçenek kablo kalıyor.

Doğru tahmin hocam.

Modemin sitesinde güncelleme dosyaları yok.

Maalesef hocam. Ama çözdüm teşekkürler çok ilgilendiniz sağ olun.

Son düzenleyen: Moderatör: