Türk Telekom altyapısında kullanılan OLT markası nedir?

faknc

Çalışkan
Huawei GPON router ayarlarında böyle bir detay gördüm. OLT cihazı olabilir mi? ZTE marka OLT ise Türk Telekom bana neden ZTE yerine Nokia ONT verdi.

BRAS Name:TT-78-KARABUK-ZTE-ZXR-01

@Majdev

Son düzenleyen: Moderatör:
Huawei GPON router ayarlarında böyle bir detay gördüm. OLT cihazı olabilir mi? ZTE marka OLT ise Türk Telekom bana neden ZTE yerine Nokia ONT verdi.

BRAS Name:TT-78-KARABUK-ZTE-ZXR-01

@Majdev
OLT değil o BRAS. Yani genişbant uzaktan erişim sunucusu. BRAS seni internete çıkarır. Ana santralde olur.

BRAS ayrı ama OLT ve ONT birbirinden bağımsız şeyler. OLT santralde olur, GPON'un beynidir. ONT fiberoptik kablodan gelen ışığı home gateway'inin anlayabileceği sinyale çevirir. Bir nevi sinyal dönüştürücü yani. ONT markasının önemi yok uyum açısından.

En doğru bilgiyi gpondan alabilirsin. Fiber kabloyu çıkar ONT'yi PC'ye bağla ip gateway kısmına 192.168.100.1 ver ipv4 adresini de 192.168.100.2 yap tarayıcıya 192.168.100.1 adresini gir kullanıcı adı admin şifre 1234 olarak gir more info kısmında yazar ama %99 alcatel-lucenttir.

nerede yazıyor.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2026-06-14 164503.webp
    11,2 KB · Görüntüleme: 17
Bağlı olduğunuz OLT cihazı Nokia/Alcatel'dir. ZTE ise PPPoE işlemlerinin yürütüldüğü ve internet oturumunun yönetildiği cihazdır. Ağda OLT'den sonra bulunur. Bu bilgiyi görebiliyorsanız, cihazınızın OLT ile bağlantısı başarıyla kurulmuş demektir. Yani fiber hattınız aktif ve OLT ile iletişim sağlanmaktadır.

Vendor id ALCL yani alcatel-lucent.
İsterseniz size Huawei optixstar eg8041x6-10 gpon router satayım kısıtlamasız benim olt ile uyumsuz çalışmadı ama normal Huawei ont çalışıyor nedense.

İsterseniz size Huawei optixstar eg8041x6-10 gpon router satayım kısıtlamasız benim olt ile uyumsuz çalışmadı ama normal Huawei ont çalışıyor nedense.
Elimde o kadar var ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…