Turk Telekom ani ping sorunu

Oyun için ms'im 30 civarında gezerken 1-2 saniyeliğine 1000 pinglere ulaşıyor ve oyun laglanıyor. Bu laglanma oyunu oynanamaz hâle getiriyor. Valorant örneğinde, internetim 4K video izlerken 30-35 Mb/s indirme hızlarına ulaşabilir ve rahatça izleyebilirken Valorant ve diğer oyunlar sadece 100-400 Kb/s arasında internet kullanıyor. Bu sorunun çözümü nedir? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sorunun sebebi birden fazla olabilir. Kaç cihaz interneti kullanıyor? Upload yetersiz olabilir. Kabloda sıkıntı olabilir. Router iş yükü fazla olabilir. CGNAT arkasında olabilirsin. Altyapısız Box tarzı internetlerdeyse bu durum çok normal zaten.

1- Normalde 4 fakat genelde sadece 1'i, yani bilgisayar aktif.
2- İnternet 25-25/30-30 alıyor.
3- Kabloyu bir iki kere değiştim fakat kullandığım modemin arayüzünde ethernet kabloda sorun var, yedek bağlantı olarak gözüküyor.
4- Router interneti çekme ve dağıtmakla yükümlü.
5- CGNAT'ı bilmiyorum.
6- Dediğiniz internetlerden.

En azından bunu minimalize etmemin bir yolu var mı?

Box tarzı bir internet ile oyun oynamak bulunduğunuz bölgedeki istasyona uzaklığınız ile alakalı biraz şans işi.
İnternet servis sağlayıcınız ile görüşün.
Komut istemi açıp "ping google.com" yazıp test edebilirsiniz bağlantınızda LOSS olup olmadığını.

LOSS 0 gözüküyor. Ani ping dediğim de 5-10 saniyede bir pingin 1000'e çıkıp bir anda 30'a tekrar düşmesi. Bu stabil olarak sürekli devam ediyor. Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim.

LOSS 0 gözüküyor. Ani ping dediğim de 5-10 saniyede bir pingin 1000'e çıkıp bir anda 30'a tekrar düşmesi. Bu stabil olarak sürekli devam ediyor. Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim.
Testi "ping -t google.com" sürekli açık kalacak şekilde yapın, daha rahat gözlemleyebilirsiniz kopma olup olmadığını. Rica ederim.

Şimdi gözüküyor hocam. Türk Telekom müdürlüğüne altyapı başvurusunda bulundum fakat interneti bağlamıyorlar, altyapı gözükmüyormuş. Halbuki bütün komşularımda internet, kapımın önünde ne telefon kutusu var.

Eğer bulunduğunuz binada alt yapı varsa ve komşularınız da kullanıyorsa, boş Port yoktur. O yüzden size alt yapı yok diyor olabilirler.
İl müdürlüğüne dilekçe yazabilirsiniz ve ya X üzerinden TTNET'e durumunuzu anlatın oradan da yardımcı oluyorlar diye biliyorum.

Bina değil, çevremdeki evler müstakil.
Port olmadığı için size alt yapı yok diyorlarsa eğer, Port olup olmadığını en iyi saha ekibi bilir. İl ya da ilçe müdürlüğüne gittiğinizde eğer bu sebepten size alt yapı yok diyorlarsa, saha ekibine Port var mı diye sormalarını isteyin. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…