Türk Telekom CEO'su Ümit Önal internet fiyatlarının sudan ucuz olduğunu söyledi

Tanrı'nın unuttuğu yerlerde bile kira 13000TL altında değil.
Biz Bayrampaşa'da 26500'e 130m2 evi zar zor bulduk ki ev 30 senelik ev, pay biç.

İfadeler: 409
Ne demezsin, 300 GB internete 600 TL para ödüyorum. Mahalleye internet getirmiyorlar. 100 Mbps parasının 2 katını ödüyorum neredeyse.

İfadeler: 409
Ne demezsin, 300 GB internete 600 TL para ödüyorum. Mahalleye internet getirmiyorlar. 100 Mbps parasının 2 katını ödüyorum neredeyse.

Siz yine iyi ödüyormuşsunuz hocam. Ben şimdi X te gündemin içinde geziniyordum. Karşıma çıktı. Vodafone böyle ise Turkcell de 10GB alan bizi düşünün bir de .

3 kişilik bir aileyiz. 2 ayda 200 TL su harcıyoruz. Aynen sudan ucuz...

O nasıl bir harcama hocam ? Hiç mi içmiyorsunuz?

Arıtma kullanıyoruz. Normal suyu arıtarak veriyor yani. Yazın her gün 3 kişi duşumuzu alırız, ona rağmen yetiyor.

Altta bir ifade var "Yakın zamanda herkes fibere ulaşacak" diye. Bu beni güldürdü. Türk telekomun santralleri eğer pop noktası değilse 60 maximum 90 metrekare, santral içinde sistem room ve edge (uç) router, core (şebeke) routerler var. OLT, PON alyapıda uç cihazdır ve PON altyapının kalbidir. Fibere sinyal basar. Genel sahada ZTE'ye (çin) evrildiler. Aldıkları ZTE ZXR-10 9900 SSR'ler'e her yazılım güncellemesi yaptıktan sonra tekrar başlatmak gerekiyor, yoksa bug'a giriyor. DSL'e yatırımları zaten tamamen bitirdiler. Yaptıkları çoklamalar (bölme) OLT'de yapılan çoklama 1/128 eğer ki 10G Porta aktarırlarsa 1/267'e çıkıyor. OLT kartlar zaten GPON. GE ve 10GE portlar Kombo şekilde kullanılsa da, Çoklamaları böylesine fazla tutan şirket, network tarafa yatırım yapmayıp, ucuzdan çin ürünleri alan şirket eve FTTH getirirse, 100mbit üstü alamazsınız. İlk önce kalite ürün temini daha çoklamaları da düşürmek gerekiyor, her eve FTTH ifadesi komik. PON altyapı çoklama üzerinedir lakin sınırı vardır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…