mauroicardi9

Uzman
Daha geçen ay TurkNet'in 12 ay peşin ödeme kampanyasından yararlandım. Bu ay da oturduğum sokağa turuncu fiber kabloları döşendi. İlk başta GigaFiber sanıp sevindim ama binaya soktukları kablonun üzerinde Türk Telekom yazısını gördüm. Normalde altyapım 75 Mbps VDSL destekliyor. Türk Telekom fiber kablosu ve kutusu tamamen döşendiğinde ne yapabilirim? TurkNet üzerinden GigaFiber olmasa bile 100 Mbps fiber alabilir miyim?

Daha geçen ay TurkNet'in 12 ay peşin ödeme kampanyasından yararlandım. Bu ay da oturduğum sokağa turuncu fiber kabloları döşendi. İlk başta GigaFiber sanıp sevindim ama binaya soktukları kablonun üzerinde Türk Telekom yazısını gördüm. Normalde altyapım 75 Mbps VDSL destekliyor. Türk Telekom fiber kablosu ve kutusu tamamen döşendiğinde ne yapabilirim? TurkNet üzerinden GigaFiber olmasa bile 100 Mbps fiber alabilir miyim?
Gayet tabii. Hatta yanlışım yoksa Türk Telekom artık fiber altyapısı üzerinden 1000Mbps downloada izin verdiği için TürkNet üzerinden de 1000Mbps internet alabiliyorsunuz. Tek sıkıntı upload hızını maksimum 50 yapıyorlardı en son, değişti mi bilmiyorum 😂

Türk Telekom fiber altyapısı üzerinde TürkNet kullanan bir arkadaşıma sordum, maksimum 100Mbps hız ile kullanabiliyormuşsunuz. Yanlış bilgimi düzeltmiş olayım.

Son düzenleme:
Yanlış bilgi: TurkTelekom altyapısı üzerinden 100 mbps TurkNet Fiber internet kullanılabiliyor.
TurkNet'in bildiğim kadarı ile Türk Telekom arasında sadece DSL anlaşması mevcut. Fiber vermiyorlar.

Gayet tabii. Hatta yanlışım yoksa Türk Telekom artık fiber altyapısı üzerinden 1000Mbps downloada izin verdiği için TürkNet üzerinden de 1000Mbps internet alabiliyorsunuz. Tek sıkıntı upload hızını maksimum 50 yapıyorlardı en son, değişti mi bilmiyorum 😂
Öyle bir durum olsa, apartmanımda bulunan fiber kutusu üzerinden alt yapı olduğunu söylemesi lazım. Ancak ne zaman alt yapı sorgulaması yapsam mevcut değil demekte.

chrome_mMqAuByyRm.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
TurkNet'in bildiğim kadarı ile Türk Telekom arasında sadece DSL anlaşması mevcut. Fiber vermiyorlar.

Öyle bir durum olsa, apartmanımda bulunan fiber kutusu üzerinden alt yapı olduğunu söylemesi lazım. Ancak ne zaman alt yapı sorgulaması yapsam mevcut değil demekte.
Biraz araştırma da yaptım ancak kullanılıyor gördüğüm kadarıyla. Sizin altyapınızın sistemsel kaydıyla ilgili bir problem olabilir veya aralarındaki anlaşma değişmiş, artık fiber üzerinden hizmet vermiyor olabilirler, net olarak bilemiyorum. Kullanan biri varsa konuya dahil olur umarım.

Gayet tabii. Hatta yanlışım yoksa Türk Telekom artık fiber altyapısı üzerinden 1000MBPS downloada izin verdiği için TurkNet üzerinden de 1000MBPS internet alabiliyorsunuz. Tek sıkıntı upload hızını maksimum 50 yapıyorlardı en son, değişti mi bilmiyorum 😂

Forumlarda da araştırdım kullanılıyor.

Öyle bir şey yok. Ben kendim 1000 Mbit Türk Telekom kullanıyorum ancak başka şirkete geçtiğin zaman sadece 100 Mbit alabilirsin. Bahsettiğin olay sadece Recep Baltaş için özel hazırlandı.

Öyle bir şey yok. Ben kendim 1000 Mbit Türk Telekom kullanıyorum ancak başka şirkete geçtiğin zaman sadece 100 Mbit alabilirsin. Bahsettiğin olay sadece Recep Baltaş için özel hazırlandı.
Evet şimdi baktım da Recep Baltaş'a özel yapılmış bir şeymiş. 6-7 ay öncesine kadar TurkNet'in sitesinde aşağıya koyduğum fotoğraftaki açıklama var mış ama şu an bu açıklamayı bulamadım. Bari 100 Mbps fiber alabileyim o bile yeterli ya.

1757080534618.webp

Dediğiniz gibi maksimum 100Mbps bağlantı veriliyormuş, yanlış kısmını düzelttim yazdığımın 😂

Başlıktaki soruya evet, asıl soruya ise büyük ihtimal evet. Mahallede fiberasyon tamamlansa bile hala VDSL kullanmak zorunda kalabilirsiniz, tabiki bu küçük bir ihtimal.