Türk Telekom fiber internet rezilliği

iamnoobhas

Uzman
Pazartesi günü kurulum yaptılar, tüm gün güzel bir şekilde çalıştı. Salı gününün öğleden sonrası birdenbire ONT cihazı kırmızı ışık yandı. Adam da bana kurulum yaptığı zaman 15 gün içinde problem olursa beni ara, bana söyle, çözerim diyerek telefon numarasını verdi ve arıza kaydı açmamamı istedi. Salı günü böyle bir şey olunca haber verdim, adam ekip yolladı, test ettiler ve baktılar ki kutuya sinyal gelmiyor ama ONT kablosunda vb. hiçbir sorun yok. Dediler ki başka bina yapılırken sizinkine bir şey olmuş olabilir falan dediler ama öyle bir durum çok saçma değil mi? Yan binalarımızda vb. yıkma dökme işi olmadı ki. Bugün kutuya 2 kişi bakmaya geldi, hiçbir şey yapmadan gittiler. Bu sefer annem bana kızdı, internet senin üstüne neden internet yok diye arıza kaydı aç dedi. Ben de adama durumu anlattım, hem ben bitirme tezimi vb. yapamıyorum hem de annemin kızdığını, arıza kaydı açabileceğimi söyledim.

Sonra birdenbire beni aradı, hafif agresif tavırda arıza kaydı açabilirsin ama müşteri hizmetleri sana yardım etmeyecek, biz zaten gerekli yerlere mail attık, düzeltmelerini bekliyoruz, bizlik bir durum değil ama istersen tabii arıza kaydı aç ama hani biz sana yardım ediyoruz, düzelir bugün yarın anladın mı falan tarzından imalı konuştu, hani arıza kaydı açarsanız yardım etmeyiz gibisinden bir his hissettim, öyle demedi ama.

Madem onlarlık bir olay değil, neden o zaman telefon numarasını verip arıza kaydı açma diyor anlamadım bu işi. 2 gündür internetsizim. Abonelikten parasını almasını bilecekler ama? Ne yapayım sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapacağınız basit hocam. İnternetsiz kaldığınız günlerin parasını vermeyeceksiniz. Eğer zorluk çıkartırlarsa şikayet edeceksiniz.

Yapacağınız basit hocam. İnternetsiz kaldığınız günlerin parasını vermeyeceksiniz. Eğer zorluk çıkartırlarsa şikayet edeceksiniz.
Ama şikayet kaydı açmadım internetsiz kaldığım günlerin parasını vb. nasıl ödemeyeceğim.

Ama şikayet kaydı açmadım internetsiz kaldığım günlerin parasını vb. nasıl ödemeyeceğim.
Faturanız çıktığı zaman arayacaksınız veya şubeye gidip durumu anlatacaksınız. Arızalar TT tahahhüdüne göre 2 iş gününde çözülmek zorunda. Altyapı hasarında bu 10 iş gününe kadar çıkıyor. O yüzden 24 saati aşan her günün indirimi faturaya yansıtılmak zorundadır.

Yani ben adamla mesajlaşmamı vb. kanıt olarak gösterebilirim illa da arıza kaydı açmak zorunda değilim?

Yani ben adamla mesajlaşmamı vb. kanıt olarak gösterebilirim illa da arıza kaydı açmak zorunda değilim?
Zaten arıza kaydı açmak zorundasınız. Arızanız var sonuçta. Kimse laubali iş yapamaz. Arıza kaydı açılır bakılır iş yapılır. Bu dediklerim arıza kayıtlı hasarlar için geçerli. Bir adamın sözüne güvenip beklerseniz çok beklersiniz hocam.

O zaman arıza kaydı açayım mı? tehditvari konuştu yardım etmeyiz açarsan gibisinden? Aç arıza kaydı dersen açacağım vallaha bu nedir ya. İnternet yok ama parasını ödetecekler.

O zaman arıza kaydı açayım mı? tehditvari konuştu yardım etmeyiz açarsan gibisinden? Aç arıza kaydı dersen açacağım vallaha bu nedir ya. İnternet yok ama parasını ödetecekler.
Açın hocam. O yardım etmezse başkası eder. Koca şehirde tek o adam yok ya? Size açma demesinin sebebi üst yetkililer sorguluyor bazen. Hat çeken ekiple görüşülebiliyor neden arıza çıktı diye. Onların elinde patlıyor. Siz açın, yoksa indirim istediğinizde arızanız sistemde gözükmez alamazsınız.

Hem kimse sizi böyle bir şeyden tehdit edemez. İsterse internetinizi kesmekle tehdit etsin, hiç bir şey yapamaz. Haklarınızı bilin. THH'ye bir şikayet yazmanıza bakar.

@iamnoobhas, müşteri hizmetleriyle görüşün onlar internetin size ulaşmadığı günleri görüntülüyor ve o ayın faturasına indirim yapabiliyor.
Eğer günü eksik söylerler ya da yapamayız derlerse THH'ye başvurun hakkınızı alırsınız.

Tamamdır reis açıyorum şikayet direkt Twitterdaki TTDesteğe yazsam olur mu? Yoksa uygulamadan mı açayım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…