Freaktofen

Başarılı
Türk Telekom fiber sağlayıcımız var ancak internet çok kötü. Yani oyunu takılmasız 25-30 saniye falan oynayabiliyorum maksimum. 2,4 GHz kullanmama rağmen, ayrıca modemle fazla mesafe olmamasına rağmen iki tik gösteriyor. Sık denilecek şekilde internet kopuyor ve 30 saniye sonra geri geliyor. Ayrıca Wi-Fi kartı kullanmıyorum USB bellek şeklinde olanları kullanıyorum (300 Mbps). Sanırım sorun bu.

Ama tüm bunlara rağmen indirme hızı fena sayılmaz.

Kablosuz bağlantıyı etkileyen birden fazla sebep olabiliyor. Harici Wi-Fi antenlerinde verimli denebilecek neredeyse yok. Sizin çok uzak sayılmaz dediğiniz modem ve anten için çok şeyler ifade edebilir.

Fiber olduğuna emin miyiz? Modemin arkasındaki kabloları ve girdiği portları fotoğraf atabilir misin?

unnamed.webp

Evet bağlantı fiber. Sizin sorun büyük ihtimalle Wi-Fi'ınızın eski sürüm olmasından kaynaklı. 300 Mbps yazdığına bakmayın, bu Wi-Fi 4 teknolojisinin teorik hızıdır, gerçek hayatta hız 40-50 civarını pek geçemez, çevreniz çok boş ise belki 60-70 olabilir. Yeni bir Wi-Fi 5 veya 6 USB adaptör lazım size.

Hocam Wi-Fi ayarlarında protokol Wi-Fi 5 yazıyor zaten. başka bir çözüm var mı?