Koneko Toujou

Üstün
Yer
Cehennemin dibi
Olayı biraz özet geçeyim: Mahalleye TurkNet altyapıyı yeni döşüyor, evlere daha yeni kutu takıldı. Benim de taahhüdüme 330 günden fazla olduğu için 5.000 TL'ye yakın bir ücret çıkıyor TurkNet'e geçmek istersem. Fakat konuştuğumuz kadın Türk Telekom'da kalıp fiber uyumlu modem kiralayabileceğimizi söyledi eğer böyle yaparsak sadece paket + modem kiralama ücreti oluyormuş. Benim de kafama takıldı Türk Telekom default olarak hangi marka model modem veriyor ve bunu seçebiliyor muyuz? Şu anda elimde ZyXEL VMG1312-B10D var çekim kalitesi şu ankinden iyi olur mu? Bir de eski modemi ne yapmalıyım? 300Mbps olduğu için kullanamayacaklarını söylediler.

VDSL ile Fiber farklı zaten elindekini kullanamazsın. Telekom'un sana kurulum yapacak olan bayiide hangi router varsa onu takacak. Sen özellikle bu olsun dediğinde pek umurlarında olmuyor genelde. Wifi-6 destekli Huawei, ZTE ya da Zyxel marka router takıyorlar.

Olayı biraz özet geçeyim: Mahalleye TurkNet altyapıyı yeni döşüyor, evlere daha yeni kutu takıldı. Benim de taahhüdüme 330 günden fazla olduğu için 5.000 TL'ye yakın bir ücret çıkıyor TurkNet'e geçmek istersem. Fakat konuştuğumuz kadın Türk Telekom'da kalıp fiber uyumlu modem kiralayabileceğimizi söyledi eğer böyle yaparsak sadece paket + modem kiralama ücreti oluyormuş. Benim de kafama takıldı Türk Telekom default olarak hangi marka model modem veriyor ve bunu seçebiliyor muyuz? Şu anda elimde ZyXEL VMG1312-B10D var çekim kalitesi şu ankinden iyi olur mu? Bir de eski modemi ne yapmalıyım? 300Mbps olduğu için kullanamayacaklarını söylediler.
ONT seçilemiyor ve dayatılıyor ücretsiz şekilde (75 TL, router için kesiliyor). Router ise artık dayatılmıyor ve iade ederseniz 75 TL düşecek faturadan artık.

ONT seçilemiyor ve dayatılıyor ücretsiz şekilde (75 TL, router için kesiliyor). Router ise artık dayatılmıyor ve iade ederseniz 75 TL düşecek faturadan artık.

Router almayacağım. Daha önce cahillik edip alınmmıştı. Bir işe yaradığı yok.

VDSL ile Fiber farklı zaten elindekini kullanamazsın. Telekom'un sana kurulum yapacak olan bayiide hangi router varsa onu takacak. Sen özellikle bu olsun dediğinde pek umurlarında olmuyor genelde. Wi-Fi-6 destekli Huawei, ZTE'ya da ZyXEL marka router takıyorlar.

Peki sağlam mıdır hocam bundan önceki modemim elektrik kesintisinden kendi kendine patladı.

Gayet de ciddi fark oluyor. Lütfen yanlış bilgi vermeyin.

Ben kullandım. TP-Link dandk bir model vermişlerdi bir işe yaramadı. Ne diyeyim şimdi? Kesin alın mı diyeyim? İnsanları yanlış mı yönlendireyim?

Cayma bedeli nasıl 5000 lira çıkıyor?
Fiber uyumlu modem kiralamanın size avantajı ne olacak? Şu anda fiber kullanmıyorsunuz değil mi?

4800 TL civarı dedi de ben düz hesap 5000 dedim. 11 aya yakın taahhüt var çünkü daha.
2 senede bir modem yenielnebiliyormuş çalışan öyle söylemişti. Ucuz bir model denk getirirsem kendim satın alabilirim de.
Şu anda VDSL kullanıyorum fiberde sadece altyapı hazırlanıyor.

4800 TL civarı dedi de ben düz hesap 5000 dedim. 11 aya yakın taahhüt var çünkü daha.
12 aylık taahhüt vermediniz mi? Neden önceki konuda verdiğimiz şekilde hesaplamadınız? Satıcıya o şekilde soru sorarsanız duymak istediğinizi söyler. Gidip bu ürün iyi mi dediğinizde kötü, git başka yerden al diyen kaç satıcı gördünüz? Yaptığı işten haberi olan kaç müşteri temsilcisi gördünüz?
Siz tahhüdün kaç aylık olduğunu, her ay indirimli ve indirimsiz miktarları sorun. Herhalde onu doğru söylemeyi becerir.

Sizin asıl planınız taahhüdü şimdi bozup Turk Telekom altyapısı ile Turknet VDSL geçip hazır olduğunda fibere yükseltmek değil mi? Bunu yapabilirsiniz.

12 aylık taahhüt vermediniz mi? Neden önceki konuda verdiğimiz şekilde hesaplamadınız? Satıcıya o şekilde soru sorarsanız duymak istediğinizi söyler. Gidip bu ürün iyi mi dediğinizde kötü, git başka yerden al diyen kaç satıcı gördünüz? Yaptığı işten haberi olan kaç müşteri temsilcisi gördünüz?
Siz tahhüdün kaç aylık olduğunu, her ay indirimli ve indirimsiz miktarları sorun. Herhalde onu doğru söylemeyi becerir.

Sizin asıl planınız taahhüdü şimdi bozup Türk Telekom altyapısı ile TurkNet VDSL geçip hazır olduğunda fibere yükseltmek değil mi? Bunu yapabilirsiniz.

Asıl amacım tam tersi TurkNet altyapısı ile TurkNet interneti kullanmak. Ama şu anda yol TurkNet altyapısı ile Türk Telekom kullanmaya doğru gidiyor.

12 değil 18 ay taahhüdüm. Yaptırdığımızda taahhütler öyleydi ki fiber altyapıyı aklımın ucundan bile geçiremiyordum. Gittim abone no mu verip direkt sordum " benim cayma bedelim ne kadar çıkıyor" karşımdaki kadın da bana 4800 küsur çıkıyor dedi. Bunun içinde ne parası var bilmiyorum.
Yakın zamanda tekrar şubeye uğrayıp dediğiniz gibi indirimli indirimsiz fiyat alacağım.

18 ay ise şu meşhur 12 aydan fazla muhabbetini zorlayabilirsiniz ama kolay bir şey olsa herkes ben yaptım siz de yapın derdi.

Maalesef bir de ilk 6 ay şu kadar, sonraki 12 ay şu kadar falan gibi paketler var. O yüzden direkt demek doğru değil ama atıyorum 500 liralık paket var. Taahhüt ile ilk 6 ay 100 lira, sonra 200 lira olur diyorlar. Siz 6 ay kullanmışsınız. Sizden kullandığınız kadarınki 6 * 400 lira veya kullanacağınız kadarınki 12 * 500 lira alıyor.
Sizin paket de güzel bir kazıkmış ki cayma bedeli bu kadar çıkmış. Tabii doğru hesapladığını varsayıyorum.