Türk Telekom fiberden Turknet GigaFiber'e geçmek mantıklı olur mu?

Gökçe

Çalışkan
Merhaba, hâlihazırda Türk Telekom 1000 Mbps fiber internet paketini uzun zamandır sorunsuz bir şekilde kullanıyorum ve taahhüt sürem dolmak üzere. Türk Telekom yeni paketi 1100 TL'ye 18 ay taahhüt ile sunarken Turknet 875 TL'ye Smartyfi ile birlikte taahhütsüz sunuyor. Bazı yerlerde Turknet ile alakalı internette sorun olması halinde muhatap bulunamadığı ve internet bağlantı kopma sorunlarının çok fazla olduğu gibi yazılar okudum. Kullanan birileri aydınlatabilir mi?

Tabikide evet hocam. Gigafiberliyim kendim. Bugüne kadar hiç sıkıntı yaşamadım. ONT'sine kadar kaliteli bir hizmet. Routingi harika, değerler harika. Herhangi bir ayar yapmıyorsunuz, IPv6 anında aktif vs vs. Çok avantajı bol.

Geçiş sürecim : https://techolay.net/sosyal/konu/tu...tten-turknet-gigafibere-gecis-surecim.185113/

1 aylık deneyimim : https://techolay.net/sosyal/konu/turknet-gigafiberle-olan-1-aylik-deneyimim.189691/

Bayiden Polo almaya gidiyorsun, sana Golf verelim ayni paraya diyorlar, almaz mısın

Bölgeden bölgeye değişir benim burada ben Türk Telekom fiber kullanıyorum ama mesela farklı bir yerden Gigafiber kullanan bir arkadaşımdan pingim 3-4 daha düşük. CS de o 29-32 arası alırken ben 26-28 arası alıyorum mesela. Bölgende hangisi daha kaliteliyse onu kullan.

Bu soruyu sormadın sayıyorum

Tamamen sorunsuz bir ISS TR'de ne yazık ki henüz yok, olacağını da sanmıyorum, ama Turknet varken de TTNET almak büyük hata olur bence. Sorun yaşayan var, doğru ama onlar da TTNET ile karşılaştırdığında daha az.
Zaten bir zararın da olmaz, geçişini yaptırırsın 1-2 ay denersin, baktın sorun oluyor ve çözüm sağlamıyorlar anında iptal ettirip, TTNET ile anlaşırsın.
1000-1000'lik bir internet için denemeye değer bence.

Sadece çağrı merkezi olarak bakma olaya, altyapı, vizyonları ve seni ne kadar serbest bırakıyorlar internette, onlara da bakman lazım

Son düzenleme:
Turknet'in muhatap bulamama sorunu çoğunlukla DSL altyapıda kullanırken yaşanıyor. Bölgeye göre kendi veya TT'nin fiber altyapısında da sorun yaşayan var ama bence Türkiye'deki en iyi hizmet şu an Turknet Gigafiber. Temmuz civarı zam gelecek büyük ihtimal. Pahalı fiyattan girmemek istiyorsanız geçip 12 aylık sabit ödemenizi tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…