paspasaltı

Çalışkan
Merhaba, binamda 1000 Mbps Superonline altyapı ve 100 Mbps'ye kadar olan fiber var FTTB çünkü 100 Mbps'ye kadar destekliyor. Bu durumda Superonline hariç diğer ISS'lere geçemiyorum. TTNET gelip sadece OBK kutusunu değiştirecek. FTTB'den FTTH'ye dönüştürebilir miyiz? Binada kutuyu açıp doğruladım. CAT 6 kablolar da var.

Son düzenleyen: Moderatör:
FTTB'den FTTH'ye dönmek daha az maliyetli olduğu için şansınız daha yüksek ama gene de komşularının ıslak imzası ile Türk Telekom'a talep bırakmanız lazım. Ne kadar çok imza o kadar yüksek şans hocam.

Sence değer mi Superonline yerine Türk Telekom altyapılı FTTH hizmet almaya, yoksa gereksiz mi?

Şöyle bir örnek vereyim, siz karar verin. Ben şu an Superonline fiber taahhüdüm bittiği gibi Türk Telekom VDSL altyapısında TurkNet kullanacağım. Hocam, eğer oyun oynamıyorsanız sadece internette takılıyorsanız Superonline da alabilirsiniz tabii ama oyunlar için vs. kesinlikle önermiyorum.

Şöyle bir örnek vereyim, siz karar verin. Ben şu an Superonline fiber taahhüdüm bittiği gibi Türk Telekom VDSL altyapısında TurkNet kullanacağım. Hocam, eğer oyun oynamıyorsanız sadece internette takılıyorsanız Superonline da alabilirsiniz tabii ama oyunlar için vs. kesinlikle önermiyorum.

Bufferbloat sorunum düzelecek mi eğer TTNET'e geçip TP-Link'imi kullanmaya devam edersem?

Bufferbloat sorunum düzelecek mi eğer TTNET'e geçip TP-Link'imi kullanmaya devam edersem?

TP-Link derken modelini söylerseniz bir de 1000 Mbps için A, A+ gibi bufferbloat sonucu istiyorsanız şu an bunu kaldıracak modem/router yok, onun yerine mini PC'ye OpenWrt kurmanız lazım ya da Raspberry Pi 4/5 2 GB versiyonu alıp ona kurmanız lazım.

TP-Link derken modelini söylerseniz bir de 1000MBPS için A, a+ gibi bufferbloat sonucu istiyorsanız şu an bunu kaldıracak modem/router yok onun yerine mini PC'ye OpenWrt kurmanız lazım ya da raspi 4/5 2 GB versiyonu alıp ona kurmanız lazım.

TP-Link BE220. 4 çekirdekli işlemcisi var, Broadcom BCM6764, 512 MB RAM var, 128 MB depolama var. Donanım olarak iyi, 100/200 Mbps kullanmayı düşünüyorum.

TP-Link BE220. 4 çekirdekli işlemcisi var, Broadcom BCM6764, 512 MB RAM var, 128 MB depolama var. Donanım olarak iyi, 100/200 Mbps kullanmayı düşünüyorum.

TTNET 1000 Mbps getirir ise siz kaç Mbps kullanacaksınız hocam ayrıca elinizdeki Router'da OpenWrt desteği yok 1000 Mbps için güzel bir sonuç alamayabilirsiniz.