Türk Telekom FTTH altyapısında TurkNet hız ve Bufferbloat testi

Makaleler
1
Yer
Bootloader
Merhaba, Yalova'da Türk Telekom FTTH fiber altyapısı üzerinden TurkNet kullanıyorum. ONT cihazı olarak Nokia G-010G-R, router olarak ise Huawei LG8245X6-50 modelini kullanıyorum. Hız testini, cihaz ile router arasında herhangi bir engel bulunmadan, 5 metrelik bir mesafede kablosuz olarak gerçekleştirdim. Sonuçları yorumlarken bu koşulları göz önünde bulundurun. Bu arada, cihaz üzerinde QoS ayarı yapılmadı; zaten operatör yazılımı nedeniyle router oldukça kısıtlı ve neredeyse hiçbir ayara izin vermiyor.

Son düzenleme:

Hız değerleri iyi Ms ve Bufferbloat kötü diyecektim Wi-Fi ile yapmışsın Wi-Fi için ideal. Hiçbir ayar yapmadan A alman iyi aslında ama yazılım ile kilitlemeleri işte asıl sıkıntı orada zaten. ASUS'ya da Keenetic modem ile çok daha iyi değerleri ulaşırsın gibi hissediyorum.

Kablolu da koyarsan güzel olur aslında, karşılaştırmak için.

Babamın eski bir laptopunu buldum, sanırım burası OpenWrt X86 . Şimdi stock router ile QoS yapmayı deneyeceğim, bakalım ne sonuçlar alacağız.

Şimdi yurt dışı alışverişi açık olsa SPF ile daha iyi olur diyecektim ama... izin verir mi bizim şanlı... neyse .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…