Makaleler
1
Yer
Bootloader
Merhaba, Yalova'da Türk Telekom FTTH fiber altyapısı üzerinden TurkNet kullanıyorum. ONT cihazı olarak Nokia G-010G-R, router olarak ise Huawei LG8245X6-50 modelini kullanıyorum. Hız testini, cihaz ile router arasında herhangi bir engel bulunmadan, 5 metrelik bir mesafede kablosuz olarak gerçekleştirdim. Sonuçları yorumlarken bu koşulları göz önünde bulundurun. Bu arada, cihaz üzerinde QoS ayarı yapılmadı; zaten operatör yazılımı nedeniyle router oldukça kısıtlı ve neredeyse hiçbir ayara izin vermiyor.

1784370851815.webp
1784370752852.webp

Son düzenleme:
Merhaba, Yalova'da Türk Telekom FTTH fiber altyapısı üzerinden TurkNet kullanıyorum. ONT cihazı olarak Nokia g-010G-R, router olarak ise Huawei LG8245x6-50 modelini kullanıyorum. Hız testini, cihaz ile router arasında herhangi bir engel bulunmadan, 5 metrelik bir mesafede kablosuz olarak gerçekleştirdim. Sonuçları yorumlarken bu koşulları göz önünde bulundurun. Bu arada, cihaz üzerinde QoS ayarı yapılmadı; zaten operatör yazılımı nedeniyle router oldukça kısıtlı ve neredeyse hiçbir ayara izin vermiyor.

Eki Görüntüle 266655Eki Görüntüle 266654

Hız değerleri iyi Ms ve Bufferbloat kötü diyecektim Wi-Fi ile yapmışsın Wi-Fi için ideal. Hiçbir ayar yapmadan A alman iyi aslında ama yazılım ile kilitlemeleri işte asıl sıkıntı orada zaten. ASUS'ya da Keenetic modem ile çok daha iyi değerleri ulaşırsın gibi hissediyorum.

Kablolu da koyarsan güzel olur aslında, karşılaştırmak için.

Hız değerleri iyi ancak, ms ve bufferloat da sınıfta kalmış modem. Fiber altyapı için 8ms üzücü şahsen :confused: hiçbir ayar yapmadan a alman iyi aslında ama yazılım ile kilitlemeleri işte asıl sıkıntı orada zaten. ASUS'ya da Keenetic modem ile çok daha iyi değerleri ulaşırsın gibi hissediyorum.

Babamın eski bir laptopunu buldum, sanırım burası OpenWrt X86 :hehehe::hehehe::hehehe:. Şimdi stock router ile QoS yapmayı deneyeceğim, bakalım ne sonuçlar alacağız.