Alternatif Sporcu

Çalışkan
Merhaba. Türk Telekom evde internet müşterisiyim, 2 aydır internetimizde genel arıza kaynaklı kopmalar oluyor. 1-2 gün önce düzelmeye başladı. Köyde yaşıyorum. Köy internetini bilirsiniz belki, VDSL bağlantı var, telefon kablosundan direkteki ankastreye bağlı. 12 megabit paket var yaklaşık 1.5 mb/s download alıyordum son 3-4 haftadır. İnternetim rezil durumda, aşağıda görsel paylaşacağım. Çok berbat, 200kb indirmeye kadar düştü. Çok komik sayılar gerçekten, oyunlarda çok yüksek pingler alıyorum. Modeme gelen DSL RJ11 kablosunu inceledim, ezilmiş ve açılmış içindeki bakır tel gözüküyor, sorunun bundan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Bunu değiştirmek istesem kendim yeni bir RJ11 kablosu alıp değiştirebilir miyim? Düzelme ihtimali var mı? Hangi kabloyu almalıyım onu da bilmiyorum, arızanın bundan dolayı olmasına katılıyor musunuz? Başka neden olabilir mi?

1748203084820.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Kablo dediğiniz gibi parçalanmışsa sorun ondadır. Kutuyla uğraşma, bir elektrikçi çağır kabloyu yenilesin. Ama yenilerken kabloyu komple değiştirsin. Ayrıca köyde olduğunuz için hızınız o kadar düşük. Altyapı iyileştirilmezse hızınız artmaz.

Kablo dediğiniz gibi parçalanmışsa sorun ondadır. Kutuyla uğraşma, bir elektrikçi çağır kabloyu yenilesin. Ama yenilerken kabloyu komple değiştirsin. Ayrıca köyde olduğunuz için hızınız o kadar düşük. Altyapı iyileştirilmezse hızınız artmaz.
bu genel arızadan önce 1,5 2 mb indirme yapıyordu ona da razıydık , altyapı yok yüksek paketleri seçemiyorum bile. Ama dediğin gibi kabloyu bir an önce değiştireceğim.

bu genel arızadan önce 1,5 2 mb indirme yapıyordu ona da razıydık , altyapı yok yüksek paketleri seçemiyorum bile. Ama dediğin gibi kabloyu bir an önce değiştireceğim.
Köyler genel olarak sıkıntılı. Uydu hizmeti veren firmalar var. Bazı yerlerde iyi bazı yerlerde kötü. Bir bakın isterseniz.