Arkadaşlar Türk Telekom kullanıyorum en son 1 ay bile kopmayan internetim komşum internet bağlattıktan sonra 6-7 saatte bazen 10 saatte 1 kopuyor bende merak ettim aşağıdaki kutuya bakim dedim ve durum bu şimdi ben bunu kime şikayet edeyim bunlar nasıl kablolama yapmış bir aboneye boncuk takmış şaka gibi. Modemdendir diye Keenetic müşteri hizmetlerine modem hatasını gösteren dosya attım "gönderdiğiniz altyapı raporunuzda, altyapı kaynaklı yüksek miktarda fec (düzeltilen) ve CRC (düzeltilemeyen) hatalar mevcut, bu hatalar bazı zaman dilimlerinde çok artmakta ve arttığı zamanlarda özellikle download yönünde sınırda olan SNR değerinizi düşürmekte. Ayrıca download yönünde hatalar (errors) bulunmakta. Fec ve CRC hataları arttıktan sonra hattınız doğal olarak bir süre sonra performansı düşecek ve kopmalar meydana gelecektir. Bu durum altyapı kaynaklı bir durumdur öncelikle mutlaka iç tesisatınızı bina girişinden dairenize kadar CAT6 kablo ile yenilemeniz sonrasında ISP firmanız ile iletişme geçerek iç tesisatınızın yeni olduğunu hattınızda fec ve CRC hataları olduğunu ve SNR değerinin düşük olduğunu belirterek arıza kaydı oluşturunuz." böyle bir cevap verdiler.
Detaylar
Kim cevapladı?Blackraven
Üstün
Bir sıkıntı göremedim ama şu manada, ülkedeki herkesin kutusu böyle maalesef ki altyapı ekipleri hiç düzgün, düzenli iş yapayım da benden sonrakilere kolaylık olsun, temiz iş olsun diye uğraşmıyor. Büyük ihtimalle yeni bağlantı yapılırken sizin kablonuz oynatılmış, temassızlık yapmış veya zedelenmiş. Bu durumda 4 tavsiye verebilirim.
1-) Müşteri hizmetlerini arayın ve spesifik olarak bu bağlantıdan dolayı sıkıntı yaşadığınızı bildirin ve servisin düzeltmesini bekleyin.
2-) Servis düzeltmezse ve evinize yakınsa erken saatlerde TT binasına giderek servis elemanları ile konuşun ve neden çözmediklerini birebir öğrenin, müşteri hizmetlerini aramanın bir faydası yok.
3-) Yine çözülmediyse veya 2. madde geçersiz ise elektrikçi çağırıp onun bunu düzeltmesini, düzgün bağlantı yapmasını isteyin ama çoğu elektrikçi bu kablolara bulaşmak istemiyor.
4-) Oradaki 4-5 kabloyu kopartın tek bölgeden çok şikayet gelince ekipler seve seve gelip kabloları düzeltir ama bu biraz ahlak dışı bir seçenek
1-) Müşteri hizmetlerini arayın ve spesifik olarak bu bağlantıdan dolayı sıkıntı yaşadığınızı bildirin ve servisin düzeltmesini bekleyin.
2-) Servis düzeltmezse ve evinize yakınsa erken saatlerde TT binasına giderek servis elemanları ile konuşun ve neden çözmediklerini birebir öğrenin, müşteri hizmetlerini aramanın bir faydası yok.
3-) Yine çözülmediyse veya 2. madde geçersiz ise elektrikçi çağırıp onun bunu düzeltmesini, düzgün bağlantı yapmasını isteyin ama çoğu elektrikçi bu kablolara bulaşmak istemiyor.
4-) Oradaki 4-5 kabloyu kopartın tek bölgeden çok şikayet gelince ekipler seve seve gelip kabloları düzeltir ama bu biraz ahlak dışı bir seçenek
Bu resmi eklemeyi unutmuşum beni aramadan kaydı kapattılar. Ev içi tesisat yok kablo direkt eve geliyor arada telefon kablosu ve modeme bağlıyorum.Bir sıkıntı göremedim ama şu manada, ülkedeki herkesin kutusu böyle maalesef ki altyapı ekipleri hiç düzgün, düzenli iş yapayım da benden sonrakilere kolaylık olsun, temiz iş olsun diye uğraşmıyor. Büyük ihtimalle yeni bağlantı yapılırken sizin kablonuz oynatılmış, temassızlık yapmış veya zedelenmiş. Bu durumda 4 tavsiye verebilirim.
4-) Oradaki 4-5 kabloyu kopartın tek bölgeden çok şikayet gelince ekipler seve seve gelip kabloları düzeltir ama bu biraz ahlak dışı bir seçenek![]()
Liguori
Yetkin
- Makaleler
- 1
Bu FTTB değil. VDSL.Anladığım kadari ile sizde FTTB fiber var doğru mu? @Liguori
Ev içi priz ile dağıtılması yerine DSL kablo direkt kutudan daireye geliyor galiba.
Her şekilde konu sahibini üzecek bir durum ama maalesef bu kablolama bizim ülke için çok normal. Hatta bu fotoda gördüğüm gene içlerinde iyi olanlardan...
Altyapı VDSL olunca maalesef elinde sonunda herkes bu tür sorunları yaşıyor. Tek çare bir elemanın gelip kutuya müdahale etmesi. Bu durumda genelde yaptıkları tek şey sizin portu değiştirmek ve dua etmek oluyor. Mümkünse siz size gelen kabloyu da değiştirin.
Ayrıca şikayetinizde daha sert olun ve komşunuza gelen elemanın bozduğunu çok açık belirtin. Aynısı FTTB'de benim başıma gelmişti, bir küfür etmediğim kalmıştı. Muhtemelen gelen eleman sizin kabloyu kesti veya bozdu. Veya port değiştirdi sizin iyi portu komşuya verdi size ise kötü portu verdi.
Eğer sorun devam ederse size atanan hızı düşürmelerini talep edebilirsiniz.
Hocam.
Hocam böyle bir değer varken bu hızdan vazgeçilir mi ben sorunun bu düzende olduğunu düşünüyorum. İşin kötü tarafı 3 kez port değiştiler bu son değiştikleri iyi gidiyordu 1 ay önce hiç sorunsuz kullanıyordum bir abonelik eklediler her gün 2 kere kopuyorum, bana son dedikelrinde port da yok demişlerdi.
Bu FTTB değil. VDSL.
Ev içi priz ile dağıtılması yerine DSL kablo direkt kutudan daireye geliyor galiba.
Her şekilde konu sahibini üzecek bir durum ama maalesef bu kablolama bizim ülke için çok normal. Hatta bu fotoda gördüğüm gene içlerinde iyi olanlardan...
Altyapı VDSL olunca maalesef elinde sonunda herkes bu tür sorunları yaşıyor. Tek çare bir elemanın gelip kutuya müdahale etmesi. Bu durumda genelde yaptıkları tek şey sizin portu değiştirmek ve dua etmek oluyor. Mümkünse siz size gelen kabloyu da değiştirin.
Ayrıca şikayetinizde daha sert olun ve komşunuza gelen elemanın bozduğunu çok açık belirtin. Aynısı FTTB'de benim başıma gelmişti, bir küfür etmediğim kalmıştı. Muhtemelen gelen eleman sizin kabloyu kesti veya bozdu. Veya port değiştirdi sizin iyi portu komşuya verdi size ise kötü portu verdi.
Hocam böyle bir değer varken bu hızdan vazgeçilir mi ben sorunun bu düzende olduğunu düşünüyorum. İşin kötü tarafı 3 kez port değiştiler bu son değiştikleri iyi gidiyordu 1 ay önce hiç sorunsuz kullanıyordum bir abonelik eklediler her gün 2 kere kopuyorum, bana son dedikelrinde port da yok demişlerdi.
Liguori
Yetkin
- Makaleler
- 1
Dediğim gibi, sizin iyi portu komşuya verdiler büyük ihtimal.Hocam böyle bir değer varken bu hızdan vazgeçilir mi ben sorunun bu düzende olduğunu düşünüyorum. İşin kötü tarafı 3 kez port değiştiler bu son değiştikleri iyi gidiyordu 1 ay önce hiç sorunsuz kullanıyordum bir abonelik eklediler her gün 2 kere kopuyorum, bana son dedikelrinde port da yok demişlerdi.
Her şekilde oraya eleman gelip kutuya komple bakması en faydalısı olur herkes için.
Bu FTTB değil. VDSL.
Bende FTTB var bodrumdaki kocaman TT kutusunun içi aynen böyle darma dağan hatta dışarı taşıyor.
Liguori
Yetkin
- Makaleler
- 1
O kutu telefon prizleri içindir. FTTC. Bazen binaya koyuyorlar.Bende FTTB var bodrumdaki kocaman TT kutusunun içi aynen böyle darma dağan hatta dışarı taşıyor.
FTTB sistemi diğer adıyla MDU. 100 veya 1000 megabit normal switchler oluyor. CAT6 kablo geliyor daireye tek.
O kutu telefon prizleri içindir. FTTC. Bazen binaya koyuyorlar.
FTTB sistemi diğer adıyla mdu. 100 veya 1000 megabit normal Switch'ler oluyor. CAT6 kablo geliyor daireye tek.
Anladım bir ara bodruma indiğinde konu açarım fotoğraf atarak.