Anladım bir ara bodruma indiğinde konu açarım fotoğraf atarak.
Bazen FTTC'ye kutu bina içinde olduğu için FTTB diyorlar ama ben bunu yanlış buluyorum.

Bana göre FTTH fiber kablo (daireye kadar), FTTB CAT6 kablo (binaya kadar), FTTC ise DSL kablosudur (santrale kadar, bazen bina).

Bazen FTTC'ye kutu bina içinde olduğu için FTTB diyorlar ama ben bunu yanlış buluyorum.

Bana göre FTTH fiber kablo (daireye kadar), FTTB CAT6 kablo (binaya kadar), FTTC ise DSL kablosudur (santrale kadar, bazen bina).

Yani hocam aynı yuakrdaki fotoğraf gibi ama daha fazla kablo vardı yani yuakrdaki fotoğraf 10 daire içinse bizde 30 dairelik vardı gibi katlarada RJ45 kablo çıkıyor FTTC fiberin FTTB'den farkı nedir?

Yani hocam aynı yuakrdaki fotoğraf gibi ama daha fazla kablo vardı yani yuakrdaki fotoğraf 10 daire içinse bizde 30 dairelik vardı gibi katlarada RJ45 kablo çıkıyor FTTC fiberin FTTB'den farkı nedir?
O gördüğünüz kablolar muhtemelen RJ45 değil, RJ11.

Çünkü FTTB normal CAT6 RJ45 kablo kullanır ve kendi çelik rack kabini olur, yanında PDU ve UPS de olur. Anlattığınız gibi yalın kablo sonlandırması olma, yalnız başına olmaz.

Sizin hız ne hocam?

1764618422307.webp

Dediğim gibi bazen DSL kabloları bina içine koyuyorlar. Bu halen FTTC ama firmalar FTTB diyor.

O gördüğünüz kablolar muhtemelen RJ45 değil, rj11.

Çünkü FTTB normal CAT6 RJ45 kablo kullanır ve kendi çelik rack kabini olur, yanında pdu ve UPS de olur. Anlattığınız gibi yalın kablo sonlandırması olma, yalnız başına olmaz.

Sizin hız ne hocam?

Eki Görüntüle 207046

Dediğim gibi bazen DSL kabloları bina içine koyuyorlar. Bu halen FTTC ama firmalar FTTB diyor.

Katlara RJ45 mi gelmesi lazım? Binamda TT VDSL Superonline FTTB var diye biliyorum en yakın zamanda bodruma inip detaylı fotoğraflar çekeceğim.

Katlara RJ45 mi gelmesi lazım? Binamda TT VDSL Superonline FTTB var diye biliyorum en yakın zamanda bodruma inip detaylı fotoğraflar çekeceğim.
SuperOnline kesin FTTB'dir. Dediğim gibi kilitli metal rack olacak. Onun içinde en az üç şey var, switch, PDU ve UPS. Patch panel'de olabilir. Benim adresimde FTTB ve dediğim gibi.

TT ise kesin VDSL'dir. Sizin gördüğünüz karmaşık kablolar onlardır.