Ethem Efe 49
Üstün
Türk Telekom KKTC'ye geleceğini söylüyor. Haziran ve Temmuz ayında başladıklarını; Girne, Lefkoşa ve Gazimağusa gibi yerlerde 150 bin hanenin ilk hedef olduğunu, 2027 sonuna kadar ise adada çok büyük bir çoğunluğa fiber getireceklerini söylüyorlar. Haberlerden konuyla ilgili bazı önemli açıklamalar ise şu şekilde:
Eğer başarabilirlerse rekabet kalacağını sanmıyorum açıkçası. Broadmax gibi rezil firmalar varken Türk Telekom rekabeti bitirir gibi ama emin olamadım. Siz ne düşünüyorsunuz?
"Kuzey Kıbrıs’ın dijital dönüşümünü sağlamak ve adadaki 150 bin haneyi yüksek hızlı fiber internet ile buluşturmak için 100 milyon doları aşan bir yatırımla çalışmalara başladık."
"Haziran ve temmuz ayları itibarıyla sahaya inilmiş olup; Girne, Lefkoşa ve Gazimağusa gibi merkezi bölgeler başta olmak üzere altyapı dönüşüm süreci resmen ilan edilmiştir."
"Planlanan takvim doğrultusunda, 2027 yılı sonuna kadar adadaki konut ve iş yerlerinin çok büyük bir çoğunluğuna fiber internet altyapısının ulaştırılması hedeflenmektedir."
Eğer başarabilirlerse rekabet kalacağını sanmıyorum açıkçası. Broadmax gibi rezil firmalar varken Türk Telekom rekabeti bitirir gibi ama emin olamadım. Siz ne düşünüyorsunuz?