Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
2019'da çıkan ilk sürüm dışında sürüm yok. Zaten ISS modemlerine genelde FW güncellemesini ISS veriyor.
tearsbeforecrying
Yetkin
Yok.
2019'da çıkan ilk sürüm dışında sürüm yok. Zaten ISS modemlerine genelde FW güncellemesini ISS veriyor.
tearsbeforecrying
Yetkin
![]()
O linki kaldır. O sürüm modemle uyumsuz olabilir. Yoksa denedin mi?
Islak mendil konusuna dönebilir.
Modemi yapanlar salak değilse bir checksum kontrolü vardır.O linki kaldır. O sürüm modemle uyumsuz olabilir. Yoksa denedin mi?
Modemi alırsınız ve kullanırsınız.
Nadiren modemlerin iç sistem yazılımları için güncelleme çıkarılır.
Genelde güncellemesenizde sağlıklı bir şekilde çalışmaya devam eder.
Bazı modem markalaları ek konfor yazılımı sunabilir. (Ağ kontrolü vs için.).Kullanmanız gerekli değildir. Dilerseniz kullanabilirsiniz.
Sizin durumunuzda da herhangi bir şey yapmanız veya kurmanız gerekmiyor.
Lakin kurulmasını önermem. Checksumla falan halledilecek bir konu değil çünkü checksum indirilen dosyanın doğru inip inmediğini gösterecek. Kurulmasının uygun olup olmadığını değil.
Bahsi geçen model modem normal şekilde alınmış olsa tereddütsüz kurulur.
ISS lerden sağlanan aynı model modemlerde ise farklılık olabiliyor.
Ek: Aynı model olmasa da benzer şekilde bir modemi güncellemek için epeyce araştırıp uğraştım. Nihayetinde güncellemeye cesaret edemedim.
Nadiren modemlerin iç sistem yazılımları için güncelleme çıkarılır.
Genelde güncellemesenizde sağlıklı bir şekilde çalışmaya devam eder.
Bazı modem markalaları ek konfor yazılımı sunabilir. (Ağ kontrolü vs için.).Kullanmanız gerekli değildir. Dilerseniz kullanabilirsiniz.
Sizin durumunuzda da herhangi bir şey yapmanız veya kurmanız gerekmiyor.
Hocam açıkçası bende linkini attığınız yazılımın kurulmasında sakınca olmadığını düşünüyorum.Modemi yapanlar salak değilse bir checksum kontrolü vardır.
Lakin kurulmasını önermem. Checksumla falan halledilecek bir konu değil çünkü checksum indirilen dosyanın doğru inip inmediğini gösterecek. Kurulmasının uygun olup olmadığını değil.
Bahsi geçen model modem normal şekilde alınmış olsa tereddütsüz kurulur.
ISS lerden sağlanan aynı model modemlerde ise farklılık olabiliyor.
Ek: Aynı model olmasa da benzer şekilde bir modemi güncellemek için epeyce araştırıp uğraştım. Nihayetinde güncellemeye cesaret edemedim.
Son düzenleme:
tearsbeforecrying
Yetkin
Salaklık değil, TP-LinkModemi yapanlar salak değilse bir checksum kontrolü vardır.
Kurtarma yollarını bulman lazım. Mesela OpenWRT sayfasında güncelem sonrası kilitlenen (brick olan) modemlerin kurtarma yöntemleri mevcut.
'Meraklı ve bilgili olanlar denesinler' derim. Bilmeyen uzak dursun ya da sonra ağlamasın / sızlamasın.
Hmm. O zaman ben checksum sisteminin nasıl çalıştığını bilmiyorum. Bu durumda her anakartın BIOS'u her anakarta yazılabilir değil mi?Checksumla falan halledilecek bir konu değil çünkü checksum indirilen dosyanın doğru inip inmediğini gösterecek. Kurulmasının uygun olup olmadığını değil.
Hocam bilginize ve işinize gösterdiğiniz özene saygım hep sonsuzdu öyle de kalmaya devam edecek. Bu kapsamla sınırlı.Hmm. O zaman ben checksum sisteminin nasıl çalıştığını bilmiyorum. Bu durumda her anakartın BIOS'u her anakarta yazılabilir değil mi?
Yukarıdaki iddia o güncellemenin TD-W9970v3 modeline uygun olup olmadığı değil. Elbette ki uygun.
Şüpheli olan şey aynı model olsa dahi ISS ler tarafından özelleştirilmiş TD-W9970v3 modeline uygun olup olmadığı.
Üstelik aynı şeyi bizzat yaşadım, tecrübe ettim. ( Şimdi gidip benim emektar modemi de kontrol ettim. Benzeri değil aynısı imiş.)
Telekom tarafından verilen modemde Firmvare Update menüsü dahi yok. Orijinalinde var.
(Ek: Update edebilmek için tek ihtimal ancak eski ayarları geri yükle menüsünden olabilirdi.)
Checksum veri doğrulaması değil mi?
Bir kaynaktan veri geldiğinde/aldığınızda orijinal kaynakla size gelen verinin aynı olup olmadığını kontrol etmek için kullanılmaz mı?
Gelen verinin doğru geldiğini ispat eder, donanıma uygun olup olmadığını değil. Tabi ki üretici göndermişse doğal olarak uygun olmalı. O başka.
Şu yukarıdaki yazıyı yazan siz olmasanız gidip bunca yıldır checksum nedir yanlış mı biliyorum acaba diye kontrol etmezdim.
Yanlış biliyorsam bir değil binlerce özür.
Doğru biliyorsam aklım almadı cümlenizde kullandığınız mantığın dayanağını.
Yeni konular
-
-
-
-
Scott Pilgrim vs. the World: The Game: Complete Edition - Türkçe Yama
- RewAdIs Çeviri
-