Ekipmanlarımız hazır, cihaz elimize geçerse olabilir.

Konuyu hortlatacağım belki ama, son durum nedir @Recep Baltaş ? :rolleyes:

Merhaba arkadaşlar,

Oturduğum semte yaz ayları itibari ile fiber altyapı döşendi ve Kasım ortası itibari ile de VDSL'den fibere geçiş yapabileceğim bilgisi SMS ile gelmişti. 1 ay sonunda, dün fiber internete geçiş yapabildim. TurkNet abonesiyim; fiber geçişi ve modem bağlama işlemleri malum Türk Telekom ile yapıldı. Dün bana getirdikleri modem "TP-Link EX520v AX3000 Dual Band Wi-Fi 6 VoIP Router".

Sorun şu ki, modemi malum Türk Telekom getirip bağladığı için, doğal olarak tüm ayarları kısıtlı olarak geldi. Ben bu modeme root yapmak ve IPv4 ve IPv6 ayarları dahil, tüm ayarlarını açmak istiyorum. İnternette çok araştırdım, modem piyasaya çıkalı henüz daha 5 ay kadar falan olmuş. Hatta, TP-Link'in birçok ülke sitesinde "yakında gelecek" ibaresi var. TP-Link'in şimdilik Nordic, UK ve EN bölgelerinde görünüyor modemin site link sayfası. Modem yeni olduğu için, bu sayfaların "Destek" bölümünde ise herhangi bir "Firmware" yok şu an için. Haliyle root ile ilgili de bir şey bulamadım.

Acaba sizlerden bu Türk Telekom'un bağladığı TP-Link EX520V AX3000 modem için herhangi bir root erişim rehberi gelecek mi? :rolleyes:

tempFileForShare_20260102-192906.webp

EX520 icin asagidaki rehberi buldum ama EX520v ile ayni cihazlar mi bilmiyorum, belki sadece kasa farki vardir; siz daha iyi bilirsiniz.

EX520:
CPU: MediaTek MT7981
Model: MT7981-RFB
DRAM: 256 MiB
Core: 36 devices, 16 uclasses, devicetree: Embed

Son düzenleyen: Moderatör:
EX520 icin asagidaki rehberi buldum ama EX520v ile ayni cihazlar mi bilmiyorum, belki sadece kasa farki vardir; siz daha iyi bilirsiniz.

EX520:
CPU: MediaTek MT7981
Model: MT7981-RFB
DRAM: 256 MiB
Core: 36 devices, 16 uclasses, devicetree: Embed

EX520 ile Telekom'un yeni verdiği EX520v en azından görünüş olarak aynı değiller.

Son düzenleyen: Moderatör: