WiFi konusuna değinmeyeceğim. Bu herhangi bir başka marka router ile çözülür.
Hız konusuna değineceğim.
Turk Telekom altyapılı TurkNet 1000 Mbps fiber'de benzer bir sorunu bende yaşıyorum son birkaç aydır. 700 Mbps üstü alamıyorum. Sayfalar ve YouTube videoları da biraz geç açılıyor. Ben TP-Link BE230 kullanıyorum, sorun router kaynaklı değil.
Öncelikle bu sayfa açılmama sorunu muhtemelen bu sıralar olan yurt dışı çıkışları ile alakalı. Çünkü 20 Mbps bile yeterli normalde. Bunun için maalesef Turk Telekom'a şikayet talebi açmak ve onların kendi tarafında çözmesi dışında yapabileceğiniz bir şey yok.
Ama hızın belli bir seviyenin üstüne çıkamaması sebebi büyük ihtimal optik fiber kablosu yüzünden. Turk Telekom içi boş, çelik zırhı olmayan kalitesiz bir optik fiber kablo kullanıyor, bej rengine benzer. Bu kablo çok hassas. Ben iki ay önce duvara yapıştırdığım ONT yere düşünce kablonun 90 derece büküldüğünü gördüm. O gün o gündür 700 Mbps üstüne çıkmıyor. Çünkü ilk bağlattığımda 940 Mbps uçuyordu.
Büyük ihtimal sizde de bundan kaynaklanıyor.
ONT arayüzüne girip sinyal seviyesene bakmakta da fayda var. Örnek:
Fiber kablonun ucu tozluysa bile etkiler bunu.
Fiber kabloda sorun var diyin, ekip göndersinler kontrol yapsınlar. Büyük ihtimal bundan kaynaklı. Benim adresime ekip gelmişti 100 Mbps iken, altyapı sorunlu burada tam 1000 Mbps alamazsınız demişti, sonra tekrar geldiklerinde düzeltmişlerdi.
ZTE H3600P kablolu bağlantıda 1000 Mbps verebilen cihaz. Ayrıca sizin CAT6 kablonun uzunluğunun bir farkı olmaz. 55 metreye kadar 10G bile verir. Ve bu kablolar o kadar hassas değil, merak etmeyin.
Ama sizin bir testte 460, diğerinde 800 almanız kablodan değil, muhtemelen test yaptığınız server'lardaki yoğunluğa veya TT yoğunluğu/rota değişikliğinden de kaynaklanıyor olabilir. Bu söz konusu ise gene yapabileceğiniz çok bir şey yok, anca şikayet.