Arkadaşlar merhaba,

Bir ay önce Türk Telekom internetimi 1000 Mbps'ye yükselttim. Aradan bir gün bile geçmeden internet hızımda problem yaşadım. Müşteri hizmetlerini arayıp arıza kaydı bıraktım. Ardından saha çalışanı beni arayıp evime geldi; sinyal seviyelerinde problem olduğunu gösterdi. Birkaç ayar yaptıktan sonra internetim düzeldi fakat bana dediğine göre hiçbir internetin 1000 Mbps desteklemediğini, bunun altyapısı olmadığını söyledi. Çünkü hiçbir zaman o kadar yüksek hız alamıyordum; 800 civarı alabiliyorum ancak 1000 Mbps parası ödüyorum. Bu duruma karşılık çalışan, Ethernet kablosu değiştirmemi önerdi ama ben zaten CAT6 Ethernet kablosu kullanıyorum. Aşağıya üç farklı siteden üç farklı hız sonucu ekran görüntüsü paylaşacağım. Ethernet üzerinden problem yaşamıyorum ancak Wi-Fi'da bazen sorun oluyor; sosyal medya problemleri yaşayabiliyorum, geç açılıyor, sayfaları yüklemiyor vb. Bu durumda ne yapmalıyım? Hangi siteye güveneceğim, hangi değerlere güveneceğim? Ethernet kablosunu değiştirmem gerekiyor mu? Türk Telekom modemi yerine başka bir modem mi almalıyım?

Teşekkürler.
Edit: Taahhüdüm bittikten sonra Turkcell Superonline'a geçmeyi düşünüyorum. Superbox modemi yerine farklı modem alınır mı?
Eki Görüntüle 219222
Eki Görüntüle 219223
Eki Görüntüle 219224

Superonline 1000 Mbps kullanıyorum, tavsiye etmiyorum. Yazdığınız geç açılma, sayfa yüklenmeme çok sık olmasa da bende de yaşanıyor. VPN bile doğru düzgün çalışmıyor, GoodbyeDPI çalıştırana kadar 40 takla attım. Ayrıca Steam, Epic vs. yerlerde oyun indirirken de en azından 100 MB/s bekliyor insan ama 70 80'i pek geçmiyor (Platformlardan kaynaklı da olabilir emin değilim).

Son düzenleyen: Moderatör:
Superonline 1000 Mbps kullanıyorum, tavsiye etmiyorum. Yazdığınız geç açılma, sayfa yüklenmeme çok sık olmasa da bende de yaşanıyor. VPN bile doğru düzgün çalışmıyor, GoodbyeDPI çalıştırana kadar 40 takla attım. Ayrıca Steam, Epic vs. yerlerde oyun indirirken de en azından 100 MB/s bekliyor insan ama 70 80'i pek geçmiyor (Platformlardan kaynaklı da olabilir emin değilim).

GoodbyeDPI hiçbir şekilde çalıştıramıyorum. Türk Telekom'un bu tarz problemleri olduğunu duymuştum. VPN'de dediğiniz gibi sağlıklı çalışmayabiliyor. Verdiğimiz paralara değmiyor.

Ben de Superonline 1000 Mbps kullanıyorum, oyunların dosya yapısına ve SSD hızına göre değişiyor o olay.

Ben de Superonline 1000 Mbps kullanıyorum, oyunların dosya yapısına ve SSD hızına göre değişiyor o olay.
Kioxia Exceria 1600 MB/S yazma hızı olan M2 SSD kullanıyorum ondan kaynaklı değildir bence. Oyun dosya yapısını konusunda bir fikrim yok ama hangi oyunu hangi platformdan indirirsem indireyim hız en fazla 85 oluyor.

Şahsen 3-4 defa ekip gelmesine rağmen altyapı sorununu çözemedi Superonline. Her gün arayıp küfür etmezseniz düzgün çalışmıyor internet. Hala 1000 Mbps alamıyorum. 800-900 bile okey; bana 100-200 civarında takılıyoruz. Değişmeyen parça kalmadı; modem ve ONT dahil düzelmedi. Superonline kronik ping yüksekliği mevzusundan bahsetmiyorum bile.
300 Mgps diye imza attık . Ortalamada 90 Mb alıyorum ( Turkcell Superonline ) Modem zaten Çin malı bahsetmiyorum bile

WiFi konusuna değinmeyeceğim. Bu herhangi bir başka marka router ile çözülür.

Hız konusuna değineceğim.

1768815257038.webp

1768815274519.webp

Turk Telekom altyapılı TurkNet 1000 Mbps fiber'de benzer bir sorunu bende yaşıyorum son birkaç aydır. 700 Mbps üstü alamıyorum. Sayfalar ve YouTube videoları da biraz geç açılıyor. Ben TP-Link BE230 kullanıyorum, sorun router kaynaklı değil.

Öncelikle bu sayfa açılmama sorunu muhtemelen bu sıralar olan yurt dışı çıkışları ile alakalı. Çünkü 20 Mbps bile yeterli normalde. Bunun için maalesef Turk Telekom'a şikayet talebi açmak ve onların kendi tarafında çözmesi dışında yapabileceğiniz bir şey yok.

Ama hızın belli bir seviyenin üstüne çıkamaması sebebi büyük ihtimal optik fiber kablosu yüzünden. Turk Telekom içi boş, çelik zırhı olmayan kalitesiz bir optik fiber kablo kullanıyor, bej rengine benzer. Bu kablo çok hassas. Ben iki ay önce duvara yapıştırdığım ONT yere düşünce kablonun 90 derece büküldüğünü gördüm. O gün o gündür 700 Mbps üstüne çıkmıyor. Çünkü ilk bağlattığımda 940 Mbps uçuyordu.

Büyük ihtimal sizde de bundan kaynaklanıyor.

ONT arayüzüne girip sinyal seviyesene bakmakta da fayda var. Örnek:

1768815562725.webp

Fiber kablonun ucu tozluysa bile etkiler bunu.

Fiber kabloda sorun var diyin, ekip göndersinler kontrol yapsınlar. Büyük ihtimal bundan kaynaklı. Benim adresime ekip gelmişti 100 Mbps iken, altyapı sorunlu burada tam 1000 Mbps alamazsınız demişti, sonra tekrar geldiklerinde düzeltmişlerdi.

ZTE H3600P kablolu bağlantıda 1000 Mbps verebilen cihaz. Ayrıca sizin CAT6 kablonun uzunluğunun bir farkı olmaz. 55 metreye kadar 10G bile verir. Ve bu kablolar o kadar hassas değil, merak etmeyin.

Ama sizin bir testte 460, diğerinde 800 almanız kablodan değil, muhtemelen test yaptığınız server'lardaki yoğunluğa veya TT yoğunluğu/rota değişikliğinden de kaynaklanıyor olabilir. Bu söz konusu ise gene yapabileceğiniz çok bir şey yok, anca şikayet.

Son düzenleme: