Jericho

Çalışkan
Merhaba.
Hakkari'de yaşıyorum ve şu anda Millenicom internet servis sağlayıcısını kullanıyorum. Ancak, özellikle çevrimiçi oyunlarda ciddi ping sorunları yaşıyorum, ping değerlerinde ani yükselmeler oluyor. Bu nedenle internet servis sağlayıcımı değiştirmeyi düşünüyorum.

Bulunduğum bölgede fiber altyapı mevcut. Tercihimi Türk Telekom veya TurkNet arasında yapmayı planlıyorum. Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz? Hangi sağlayıcının çevrimiçi oyunlar açısından daha stabil ve düşük ping sunduğunu öğrenmek istiyorum.

Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.

TurkNet'i TT altyapısı üzerinden kullanacaksınız. Taahhütsüz olması ve DPI engellemesi olmaması sebebiyle TurkNet'i tercih etmeniz daha doğru olur. Discord gibi engelli platformları sadece modemden DNS değiştirerek modeme bağlı tüm cihazlardan kullanabikeceksiniz TurkNet'te.

TurkNet'i TT altyapısı üzerinden kullanacaksınız. Taahhütsüz olması ve DPI engellemesi olmaması sebebiyle TurkNet'i tercih etmeniz daha doğru olur. Discord gibi engelli platformları sadece modemden DNS değiştirerek modeme bağlı tüm cihazlardan kullanabikeceksiniz TurkNet'te.
TurkNet'te TT ile aynı modemi mi veriyor?

@Jericho,
Hocam ani ping artışları ISS kaynaklı olabilir ama düşük bir ihtimal, bufferbloat testi yapmayı denediniz mi?
TurkNet kullanıyorum VDSL2 de hiçbir ayar yapmadan bufferbloat testinde download active 7ms çıkıyor.

@Jericho,
Hocam ani ping artışları ISS kaynaklı olabilir ama düşük bir ihtimal, bufferbloat testi yapmayı denediniz mi?
TurkNet kullanıyorum VDSL2 de hiçbir ayar yapmadan bufferbloat testinde download active 7ms çıkıyor.

test bu şekilde hocam.

TurkNet'i TT altyapısı üzerinden kullanacaksınız. Taahhütsüz olması ve DPI engellemesi olmaması sebebiyle TurkNet'i tercih etmeniz daha doğru olur. Discord gibi engelli platformları sadece modemden DNS değiştirerek modeme bağlı tüm cihazlardan kullanabikeceksiniz TurkNtes

Turknet Gigafiber aboneleri harici modem vermiyor galiba. Ben abone olurken modemi kendim almıştım. Bence de TT altyapılı Turknet kullanabilir ben öyle yapıyorum ve en düşük ping ve verimli interneti Turknet verdi bana.
bugün turknet başvuru yaptım modem vereceğiz dediler.

TurkNet TT modem verebilir. Tavsiyem kendi fiber router'ınızı almanız yönünde olur.

Ben VDSL TurkNet ile Keenetic Extra kullanıyorum, hiçbir ayar yapmadan buff testinde a+ alıyorum. İyi router, iyi bağlantı.

Intelliqos açmadan a+ alıyorsanız çok iyiymiş. Ben QoS'u kapatınca b alıyorum. Extra bir şey yapmadığınıza emin misiniz?

Bu arada bufferbloat a+ almama rağmen TurkNet VDSL'de paket kaybı yaşıyorum ara sıra oyunlarda. Sanırım VDSL olan normal şeyler. Fiberde böyle sıkıntı yaşamıyorum. Ancak başka yere taşındığım için burada fiber yok.